dadriel

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dadriel

  • Rank
    Member

Flight Sim Profile

  • Commercial Member
    No
  • Online Flight Organization Membership
    none
  • Virtual Airlines
    No

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Now after some forum browsing I found also the solution for my last problem. As it turns out for some inexplicable reason the volume of the RAAS in the PMDG is actually controlled by the master volume set in in the CDU. And if that is set below 20 it will always mute the RAAS. (Even at 20 it is barely audible.) Now what interest me, is this behaviour coded by RAAS or is it PMDG messing with the RAAS profiles? Because I would really like to be able to set a seperate volume for the RAAS announcments.
  2. Well, I managed to fix the crashing issues. I had an old Office 2010 installation left on my system with a 32bit Access database included. After I deinstalled that and purged all kinds of Access databases from my system and reinstalled the plane again I now can get a flight properly setup and started with the RAAS module loaded. Now there is another problem though I'm not sure if it might not be a misconfiguration off the plane on my part. I can setup RAAS via P3Ds addon configuration just fine and the audio test also functions fine. But every time it should play a sound it does not and when I open the configuration again, I can see something that somehow the master volume for RAAS got reset to zero. (So it probably is playing the sound, I just can't hear it) Any idea what might be causing this?
  3. My GPU is a GTX970. But I think it is very unlikely to be a hardware issue, since it is only this one spot and everywhere else is fine.
  4. Yes, I worked through that guide during my troubleshooting. Only thing I couln't do is actually reinstall the RAASpro programm, since I only have the version that came with the airplane. I reinstalled the airplane though, so that might check that box for the troubleshooting? I also still have a parallel install of FSX:SE on my system including planes that also have the RAAS included (PMDG 777 and Aerosoft Airbusses). Maybe there is some conflict on some level with these older addons? Yes, I worked through that guide during my troubleshooting. Only thing I couln't do is actually reinstall the RAASpro programm, since I only have the version that came with the airplane. I reinstalled the airplane though, so that might check that box for the troubleshooting? I also still have a parallel install of FSX:SE on my system including planes that also have the RAAS included (PMDG 777 and Aerosoft Airbusses). Maybe there is some conflict on some level with these older addons?
  5. I'm experiencing huge spikes in the terrain at cruise flight level near the island of Samos that disappear when I got closer to the location. Is this a corrupted file in my installation or is it a bug in FreeMesh X? I'm using the most recent data files of FreeMesh X without the 2.0 installation yet. I'm using the FreeMesh X data in P3Dv4 and FSX:SE. The problem appears in both sims, so I guess it is not a configuration issue in the sim. See screenshot below for examples of the problem.
  6. I left that one out, since according to the docs it is only required if you use the addon.xml configuration for scenery addons, which none of the airports I use do.
  7. yes, I used the makerwys.exe version 4.8.2 for the creation of the data, that is the most recent version for the P3Dv4 I know off.
  8. I know tried deactivating the RAAS in the aircraft with the FMC options and succesfully managed to get aircraft aligned and sitting on the tarmac without a crash. I then activated the RAAS again in the FMC -> shortly after that the sim crashed. I also went through all my test for the aircraft with the above mentioned update uninstalled (Windows was actually also telling me that it was missing), but it didn't change the behaviour at all. As said above, the sim itself runs fine, it is just the 747 that keeps crashing. I'm surprised as you are to this connection triggering the crash and it also took me quite a while to find the root cause here. The activation of the RAAS in the 747 was the only major thing that changed between my last succesful flight with the plane and the crashing now.
  9. Yes, I already tried uninstalling the Windows Update and it didn't change I see. Also the sim itself runs fine with other airplanes, e.g. I can complete a flight with the PMDG 737 without a problem.
  10. Hello, I have a problem with the PMDG 747-400 QOTS II since they released the update that includes the locked RAASPro for the airplane. Whenever the plane finishes the alignment process for the IRS the sim will crash ~30 secs later. When I disable the loading for the RAASPro.dll in dll.xml of the sim the problem disappears. I already talked to the PMDG support and they referred me to you for troubleshooting. Operating System: Win10 64bit SimVersion: P3D v4 with most recent update Plane: PMDG 747-400 QOTS II with most recent updates The location in the sim does not matter, it happens on any airport regardless if its stock or an addon airport. Addons running in the Sim: GSX, Active Sky, ChasePlane (tried deactivating all off them for testing, but none had any effect) I used the most recent makerwys.exe to create the date for the addon, but that didn't affect the behaviour. When the sim crashes the event in the eventviewer always points kernelbase.dll being the broken module.
  11. I can also confirm this issue with OC for the NGX 737. After I installed a livery from the .ptp file the next time I started the OC I got the error message listed above. This issue also only appeared after the recent OC updates ahead of the 747 release. I had the livery installed before that and it didn't throw this error message. Also the issue seems to be limited to certain liveries. I got two custom installed for the NGX and online one is throwing this issue. Both are fine and perfectly flyable in FSX. So this issue is only the OC being confused about some part of the aircraft.cfg as far as I can say. It also persisted after I uninstalled and reinstalled the NGX, it was still throwing the error message for that one livery.
  12. I know that the weather radar for the NGX requires Active Sky Next to work. I'm now wondering does it also work with the AS16 out of the box?