Sign in to follow this  
Guest WomBat151

APP problem!

Recommended Posts

Hi fellow Captains,I have the following problem when starting an approach:I have a complete approch path (STAR) to intercept an ILS. As my glidepath comes alive i engage APP. APP Disengages with the FMC message: "RW/APP not tuned" or something like that.My ILS glidepath is alive (vertical) but my localizer (lateral) alignment doesn't seem to work, while i am aligned with the runway but the NAV display says i'm far left of the runway.Then i made my first perfect manual landing ;)What went wrong? The ILS was tuned right because my glidepath was alive. I didn't even get the chance to engage A/P B.

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

>Did you tuned ILS on NAV 1 or 2?first NAV1, then tried both.(if i use a STAR with an approach to an ILS, doesn't it tune ILS automatically?)Cheers,Ian Udinga

Share this post


Link to post

You did NOT tune the NAV radios. This is the only reason for that FMC message. The moment you pushed the app BUTTON this triggers the message so you must manually TUNE NAV 1 & 2 to match the FMC approach (look at the APP REF page for rwy info) and you will not see this anymore ;-) As a side note guys, we will also see the "RW/CRS ERROR" message on the 800-900 when you have been a bad pilot and not set the MCP CRS selector to the final approach course ;-)[h4]Best Wishes,Randy J. Smithhttp://www.precisionmanuals.com/images/forum/betaimg.jpgAMD 64 3200+ | ASUS KV8 DELUXE | GFORCE 5700 ULTRA @535/1000 | WD SATA 80 GIG | 512 DDR 400 |

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this