Jump to content

Sign in to follow this  
Guest gwg_alex

Electrical Problem PMDG 747

Recommended Posts

Guest gwg_alex

Hallo simmers,I've bought new the boxed version of PMDG 747 V 1.1.If I start the plane COLD AND DARK and goeing step by step on procedure, I have the problem always:I can't switch on the GEN CONT buttons in the electrical panel in overhaed.Whats the failure?Please look like the screen:http://www.gwg-cityline.de/images/pmdg747failure.jpgIs everyone here to help me?

Share this post


Link to post

I am not sure I get your problem. The switches are in the on position just as they are supposed to be. That they show the yellow off message is only logical since your engines are not running.Or did you accidently disconnect the generator drives? I can't say for sure looking at the picture.Karsten.

Share this post


Link to post
Guest gwg_alex

The engine #4 is running only at first. Where can I diconeect the generator drives? When I push the button never cheange it anything. Lights are still enabled (drive).

Share this post


Link to post
Guest Daniel Slade

Try right clicking the switches, I can see from the pic the safty guards are open. They should be closed!!!Hope it helpsDaniel

Share this post


Link to post
Guest gwg_alex

Thanks at first will check it next weekend and will writing down the results.

Share this post


Link to post

The DRIVE lights indicate low oil pressure or high oil temperatures in the generator drive unit. HOWEVER, it's normal to see the DRIVE light illuminated when the engine is not turning. The oil is pressurized when the engine turns. The DRIVE light should normally extinguish during engine start.DO NOT PUSH this switch under normal circumstances. If you do, you will have to reset it with the engine not turning (using the EDG button on the drop-down PMDG Options/Various Menu)... or reset the situation. This is because, in real life, the drives can't be reset from the cockpit.If you have to disconnect the DRIVE for abnormal reasons, you must do it with the engine spinning, or it will not disconnect properly.The GCB "OFF" lights are normally in view until about 50%N2 during engine start (speed depends on engine type). Just make sure the switches are selected to ON.Hope this makes sense.Cheers.Q>

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...