Sign in to follow this  
Vulcan

FS2002 causing ADSL modem to disconnect

Recommended Posts

I've just noticed that whenever I run FS2002 I lose my ADSL connection (the pair of black/green lights in my system tray turn red and I'm disconnected from my ISP). Stopping FS2002 restores connection. Same thing happens with Earthviewer when I get to a certain point. There's obviously a clash somewhere but everything checks out ok in device manager although I see that the modem and the graphics card geforce 3 ti 200 share IRQ 11. Running Windows XP, Directx 8.1, Athlon 1800xp. Variety of Nvidia drivers but makes no difference. Disabling anti-virus and firewall software makes no difference. Has anyone any ideas whats going wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Have now established that running Test Direct3d in DXDIAG causes disconnection when it tests Directx 8 interfaces. Does this mean that the drivers for the modem are at fault or is there something else I can look at?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't run XP so don't know how easy this fix is with XP.Many will tell you that despite Windows wisdom a lot of cards do not like sharing IRQs, one of them is the graphics card.For starters I would try assigning the graphics card its own IRQ not shared with anything else.You might alos consider posting this to the hardware forum.HTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this