Jump to content

Sign in to follow this  
DaveH

Can't Set Parking Brake

Recommended Posts

On some (not all) aircraft, +. will stop aircraft, but about one second later it will start rolling again. I've tried resetting default control options in FS,looking for parking brake in AirEd and aircraft.cfg, but can't seem to fing anything that might be set wrong. Can anyone help??Edited: Just reloaded the aircraft.cfg and .air file, and has corrected problem. Must have been a corrupted file. But I still would like to know what parameter to look for to correct in the future.Dave Hinson


David Hinson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whoops, wrong again. Problem has returned with King Air. Tearing my hair out over this one - can't hold position at runup area waiting for takeoff in VatSim.


David Hinson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dave:In control assignments, be sure that the repeat slider is all the way to the left as shown in the attached picture. If you don't set it all the way to the left it will sometimes set and release the parking brakes, depending on how long you hold down the (.)Hope that helps,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, guys, for the hint. I will look at that parameter. I did check fs.cfg file, and the parking break code reads 110,10, which I assume is the correct code for +.EDIT: Just tried it - my control assignment for PB does not have a Repeat function. Maybe because I do not have a button assigned on my joystick??? Maybe I should delete the fs.cfg file and reopen FS.Dave Hinson


David Hinson

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dave,Do you have your brakes (not parking brakes) set to a joystick button? If so, that button will release the parking brakes, as I'm sure you know. I run into this problem when my brake gets assigned on more than one joystick. You have to look at the assignments for each joystick and my guess is you will find it is assigned to something else. Good luck!David

Share this post


Link to post
Share on other sites

David, Thanks for the answer. I did finally assign the PB to a joystick button (I had been just using +.) and it works now. However, +. still does not work. Crazy program !!Dave Hinson


David Hinson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    22%
    $5,540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...