Sign in to follow this  
Guest sssspecialista

757 2006 Navigation Display

Recommended Posts

Hi, I have been searching but I have found no similar topic.The problem happens to me with 777 too. I make a route and it is displayed on the ND. Everything normal at this point.But when I have been flying for a few hours the ND becomes crazy and the route is displayed bad. I introduce a fix and it is located where it should not be. So if I want to make an approach I have to handle it manually because I cannot trust the system.As you can see there is the white line of the rwy and the fixes should be on that line. That is KJFK rwy 31R. It always happens to me with long flights.The system has completely gone.Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi - please sign your name as per forum guidlines.I have just flown this approach into 31R - are you sure that you have the correct runway selected?1. The "white line" is aligned 180 deghrees out as though you had RW 13 selected. The approach fixes should not be on that line.2. There is no CF31R fix shown - this should be at 8 nm on the centreline - before fix ZULAB and 1nm after MALDE. There is no need for another fix after then CF31R so until you are more confident, I would forget ZULAB on this approach.Suggest you have another look how you input your flight plan into the FMC.If this does not solve things please post back.John Rooum

Share this post


Link to post
Share on other sites

The approach is for rwy 31R at KJFK, not for rwy 13L/R. The problem is that when I have been flying for some hours the navigation system becomes crazy. At the picture, the point should be aligned with the white centerline. And it is not.RegardsAlvaro Duran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvaro,Apologies - looked again and the white dotted line should be there. But on a normal approach it is hidden by the magenta line etc.However, you still have no CF point which is automatically inserted when you select the arrival runway?Let me know your route and I wil try and reproduce later today.john R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here it isLEMD-KJFK (KEWR)ZMR UN733 STG UN725 MUDOS DCT 4523N 4633N 4643N 4553N 4363N DCT PLYMMBut as I said the problem comes when I make long haul flights. Then, after some hours, the magenta line of the route moves and all become strange suddenly. With 777 it happens to me too. With short flights doesn't by the moment and I have no problems.Thank youAlvaro DuranPD: the feeling is how the IRS system comes crazy and everything is moved some degrees. And it is like the compass moves some degrees too. So...Take a look at this too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvaro,Thanks for the route. I have now flown it in real time and, whilst your screen shots clearly show a very odd situation, I could not reproduce it. Of your systems, the AP seemed to be operating correctly and your compass indications were the same as mine.So, as it happens with both 777 and 757, I recommend that you first investigate the PSS Navdata which is common to both - its in the FS9/PSS/NavData folder and you might have a corrupt file. You can either delete this folder entirely and then re-install via the PSS web site or update it from the Navigraph web site. This requires a small fee but is well worth it.Good LuckJohn

Share this post


Link to post
Share on other sites

It has become stupid againThe white line magenta line should be over the white one. I was in cruise, leveled, no turn and the wind does not have any influence (as I said the magenta line should be over the white one, although the nose should be facing other direction due to the wind)Take a look

Share this post


Link to post
Share on other sites

I forgot to say that it has happened after 8 hours using the planeLEMD-DNMM-LEMD, in this last flight almost in LECB CTR is when this has happened. The ting is that at the moment of overflying the fix in the navigation display the FIX/VOR/NDB is overflown but when I pass it the route get step sided.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvaro,I am flying the 757 at the moment. Looking at your last screenshot - the hdg is correct with that wind but I agree that the solid white line and the magenta line should coincide but only IF you are on the correct ground track. They can be slightly offset if the aircraft has deviated from the correct ground track for some reason.However this does not explain the deterioration in nav tracking over time. What other add-ons are you running along with the 757?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am runningPMDG 736/7/8/9 and 744Leonardo Maddog 2006LVD 767I have realized now that my IRS__ font is corrupted.I am going to reinstall everything

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting. Let me know how you get on. By the way, I assume that you have no add-on weather programme?John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have reinstalled 777 and the fonts like I saw in other topic. I use Active Sky 6. But this issue happened when I used IVAO network metar too.When I have time I will try a long flight. It is when I fly over 7-8 hours when this issue happens.When I check this, I will tell you.Thanks for your help, I really appreciate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A couple of things:How did you know that particular font was corrupt?I recommend that you do the next flight off line and without Active Sky. Just use the default FS9 weather.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

In another post about ND it is said: delete baloo and irs fonts and then reinstall them...I tried to do that only to try but, when I was going to make a backup of them, the IRS font told me that it could not be read from the destination file.I erased them and run the installer and all became to normality.I will try what you say and I will tell youRegards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well... still happening.I mean, the route that plane follows is ok, it is the route displayed on the ND screen which is moved. Points are not at his place. The thing is that the plane follows the route like it was well shown, but it doesn't.Now the test has been made with 777 and it has happened after 4 hours of testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvaro,I am thinking aloud here:I assume that this does not happen if you fly the same route with the PMDG 747?It happens with BOTH PSS 777 and 757It only happens after several hours in the air =- is this correct? What happens if you fly a short route - say one hour into JFK with the same approach routing?What happens if you fly the route with Track selected on the ND {switch top right of the EICAS}Are you using FS9.1?Is it a display problem - is it the same in full screen mode? Different resolutions?I think I remember a similar case in the past - but I'll have to search several years of posts!John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only happens with 777 and 757 (not with PMDG and LVD)Between 0-3/4 hours there is no problem whatever the route is. Then the route just pop up movedI am using FS 9.1Happens in various resolutionsI have not tested-full screen mode- flying with track selected issueI will checkThanks a lotYou really provide the best support I have seen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alvaro,Thanks for the pat on the back. When {if?} PSS come back on line you might get a quicker resolution - it would ne nice to be able to talk to a gauge programmer.However, a few more thoughts.1. If the aircraft is flying the legs correctly and overflying the wp {or turning at the right time] this again suggests a display problem. Have a look in map view and see how the aircraft symbol sits in relation to the magenta line. Also, how does the track / hdg data on the ND compare with that in the CDU?2. Next if you all the AP to fly the approach example in your first post {MALDE - ZULAB - RW31} does the aircraft line up on the centreline or is it displaced or offset? I have seen similar problems in an earlier post.3. As the error only occurs after several hours, could it be a memory issue? What are your computer specifications? In the PSS Set up menu go to "Performance" and reduce the EFIS display rates - particularly the centre one.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this