Sign in to follow this  
Guest mirrage

Problem with the Squawk panel!

Recommended Posts

Hi all! I am an old user of tinmouse 737-200 but I have a big problem with version2.I installed the aircraft and the patches but the squawk panel doesn't work.I tried to install the tcas gauge etc but fs9 crashes to desktop!Here is the story...I install the ilh... gauge and modules included in the tcas2 v7 zip file and run fs9.FS asks either if i will load the .dll or not.I choose yes and right after fs crashes.Then i modified fs9.cfg and add the .dll under [oldmodules] along withfssound.dll.I run fs9 wich crashes again.I do not know what to do!Any ideas?Thank you all in advance for your help and your time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Unfortunately, "the .dll" tells me very little. What dll are you talking about? Which version of the panel and which patches have you installed?Has a copy of FSSound.dll been placed in the FS9 modules folder? Usually these CTDs are a direct result of not having the dll there.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Santiago de Chile

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am soty I did not tell wich .dll files I installed...So according to the 737-200 manual I have to install fssound.dll in the modules folder.Now...according to tcas2 v7 I have to install ilh_tcas.gau inside the gauge folder and trafficinfo.dll inside modules folder as well as tcas2.dll.Moreover I have to install tcas2.ini in the main fs9 folder.I did it but fs9 crashes since then when it loads the ilh_tcas.gau .I can not understand why it does so!If the panel is pre-configured to use the tcas gauge why fs9 crashes?I used all patches from 1.21 through1.23a.I use FS Carrier ops2004 do you think that this might cause a conflict or what so ever?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No conflict here...the TCAS gauge is crashing the panel because it can't find a required dll where it's supposed to be. According to Lee's TCAS docs, the file TCAS2v7.dll goes in the main FS folder, not in the modules folder.Please go back and read Lee Heatherington's installation instructions carefully.RegardsBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Santiago de Chile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much!This is the answer.It seems I am stupid enough to see that the ini goes to the main folder and skip the dll :-) Anyway...Thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naw, not stupid, just a little bit detail-challenged.Glad you have it working now.CheersBob ScottATP IMEL Gulfstream II-III-IV-V L-300Santiago de Chile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this