Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest 7_3dieselman

CaptainSim 757 Autopilot

Recommended Posts

I'm having trouble engaging the autopilot after take-off on the CaptainSim 757. I hit the button to engage autopilot and it flashes in the airspeed LCD then disappears, never engaging. Can anyone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi!Have you made sure that you've aligned the IRU's? On the overhead panel (very top left) you should see three white selectors. Whilst the aircraft isn't moving, switch each selector from "OFF" to "NAV" and wait for the "ALIGN" lights to extinguish. Then your Autopilot should function properly.Hope that helps! :-)

Thanks,Greg W.My Videos

http://www.youtube.com/PilotGW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank-you. It works great now. I found it a little weird because my other payware sims, you don't have to activate IRS to get autopilot to work. BTW good luck with your commercial pilot training. Where did you find that A319 sim, it looks great?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks mate! :-) I must admit, I did get caught out the first time I tried the CS 757 as well! :-lol Normally they're aligned and ready to go...And the A319 in the videos is the freeware Project Airbus model merged with the payware Wilco Airbus Series Volume 1 panel. It's quite a nice little package I find!

Thanks,Greg W.My Videos

http://www.youtube.com/PilotGW

Share this post


Link to post
Share on other sites