Sign in to follow this  
twilightdreamer

CLS A330-A340 package: solution for not working TCAS

Recommended Posts

Resently i took advantage of a 50% discount to buy the A330-A340 package. from CLS. Good deal for the price, but i have some trouble with it.

 

For one i have found the solution myself and i posted it here in just in case someone else is looking for it.

The TCAS is working on the A330 but not on the A340.That one turned out to be simply a missing gauge in the panel.cfg for the TCAS logic.

 

Solution.

 

Go to simobjects --> airplanes --> CLS_A340_300 --> panel and make a copy of panel.cfg (just to be save)

open panel.cfg in notepad and scroll to the last entry in [Window00] section, in the original file this is,      gauge39=CLS_A343_FSX!ICON_SC,  22,1047,24,24

on the next line add      gauge40=CLS_FSX_TCAS!dsd_fsx_xml_tcas,  4,41,20,20

or if you fly from the VC

scroll to the last line in the [Vcockpit01]  section. In the original file this is       gauge46=CLS_A343_FSX!Gear Light Nose,  458,412,35,35

on the next line add      gauge47=CLS_FSX_TCAS!dsd_fsx_xml_tcas,  4,41,20,20

save and now the TCAS should be working. Be aware that this TCAS is only a simpel version of a real TCAS, there is no Audible warning and no TCAS resolution advisories.

 

Only tested with FSX, but i think it should work on FS9 if it has the same problem.

 

And maybe i am to hastly, but from the managed modes only the heading seems to work propperly. When i engage speed in MM, it just seems to go the MAX speed (around 300 knots) and with altitude it just reset to 0 feet. Is there someone who got it to work like it should ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this