Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Chann

Linda connection to FSX fails?

Recommended Posts

Linda 2.6.8 (147)

Linda 2.6.3

FSX

PMDG NGX 737

 

Trying to connect Linda to FSX and get the following error.

 

 

------ Setting the hooks and direct calls into the simulator ------

--- CONTROLS timer memory location obtained ok

--- SIM1 Frictions access gained

ASN active function link set

--- FS Controls Table located ok

[E] VRI port 1 "com3" failed to open

--- Installed Mouse Macro hooks ok.

Wind smoothing may be by ASN, not FSUIPC, if it is running

Will switch smoothing action when ASN starts/stops

--- G3D.DLL fix attempt installed ok

--- All links checked okay

 

 

 

I have reinstalled the Vinsight drivers and updated to the latest FSUIPC (registered)

 

Any help much appreciated.

 

Chann

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chann

 

You don't say what VRI panel you are using. The error indicates that the VRI panel is not connected to your system. Check your USB devices.  Use the VRSim to check that you have a connection but VRSim must not be running when using LINDA.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Scott

 

The great news is that I found the solution was that VRinsight had decided to change my com port from 3 to 4 without me knowing.  Having done a windows update this week (I do them seldom) I was chasing that route..

 

Now I am having to roll back Linda to 1.13 as I had that running with the VRinsight MCP Combo Version 1 with the PMDG NGX and am getting another error...

 

[E] *** LUA Error: F:\FSX\modules\linda-cfg/system/config-hid.lua:21: attempt to index global 'JSTK3' (a nil value)

 

That file is non existent at the moment!  I am on the case....

 

But we are connected!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to rollback to the old config-hid.lua or simply delete the current file to clear the error. It will rebuild itself.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    34%
    $8,535.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...