Sign in to follow this  
Shermann

The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort2.

Recommended Posts

Hi everyone i am having this problem with FSX-Se i ope the sim and the selct the trike or whatever plane in whatever airport i click on flight i start s to load and sometimes at 4% of loading it crashes to dest top sometimes i see the plane parked at the airport for less than 2.5 seconds and again the sim closes. I generated the FSX.CFG many times amd always the same problem. In the event viewer i read this problem The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort2.

    - Provider
      [ Name] atapi
    - EventID 11
      [ Qualifiers] 49156
      Level 2       Task 0       Keywords 0x80000000000000     - TimeCreated
      [ SystemTime] 2016-08-31T23:19:46.961325200Z
      EventRecordID 134253       Channel System       Computer dino-PC       Security

- EventData

      \Device\Ide\IdePort2      

0000100001000000000000000B0004C002000000850100C00000000000000000000000000000000000000000000000000000000004100000

 

 

Well i run FSX-SE on windows 7 64, The OS is installed on a normal HDD disk and FSX-SE is installed on a Samsung HDD 840 EVO. I run a Samsung Diagnostic Tool and the disk is healthy, this toll state the disk is more healthy than me, So i dont think it is a disk error. So i dont know what can cause the problem at all. I checked the Dll.XML file and ii saw ,mmultiple entries that for me are all the same but i really understand nothing so i will try to attach it her together with the FSX.CFG. I run only FSX-SE without FSX box.  Well it seems there is no way to attach them.

 

Any idea or suggestion?

 

Thanks alot 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It seems i solved the problem. I noticed that when i started with th trike the joystick assigned was the saitek Yoke that is assigned thru FSUIPC so i selected a plane that had no assigned joystick yet and the sim started normally. I closed all and started again with the trike and again sim crashed. So i unplugged the USB Plug it back and now all is working.

 

Thanks everyone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this