Sign in to follow this  
stesma54

Autopilot Problem

Recommended Posts

Hi everyone, my autopilot (with GTN 750) won't follow the magenta line. By hitting NAV mode with GPS selected in the GTN the bird start a left turning.

Any suggestion?

Best regards

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

12 hours ago, stesma54 said:

Hi everyone, my autopilot (with GTN 750) won't follow the magenta line. By hitting NAV mode with GPS selected in the GTN the bird start a left turning.

Steve - When I ran the included GTN 750 integration tool from Carenado it configured the single GTN to NAV2/COM2 and I had similar issues to what you're experiencing. Double check the config file and make sure it's set to NAV1/COM2 and the CDI is configured for GPS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for answering...but how can I check that? Which config file do you mean? I ran the config file from Flight1 and it gives me 2 options:NAV2/COM2 and NAV1/COM1 not NAV1/COM2.

Thanks again!

Kind regards

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, that was a typo. It should be NAV1/COM1 & NAV2/COM2.

Make sure the GTN 750 (via the config file) is set to NAV1/COM1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah ok, got it. I'm gonna try it later and will let you know how things go.

Thank you very much!

Best regards

Steve

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this