nhadrian

unwanted screen backlight when start XPlane

Recommended Posts

Hi, I have a minor issue. 

When I start the X-plane in cold and dark situation, the GTN650 screen emits some light. After powering battery on and off again, the screen will be total dark, as it should be.
I tried with different screen brightness sources (rheostat or 100%).

X-Plane is 11.30b7 but I think it is not XP version related issue.

BR Adrian

PS.: here is screenshot after starting the XPlane:

Car-C152-II-1.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi Adrian,

can you please post the content of the RXP log files? (see User's Manual for file/path)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can barely see this in the picture, but yes indeed, the screen is not pure black but more like RGB(4,4,4). This is per-design as a marker to tell you, and us, the trainer is properly loaded and running in the background. It shouldn't be too distracting at such low levels unless probably you boost your monitor brightness too much. Otherwise, think of this as a non-glare screen reflecting in a diffuse way any surrounding light?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now