Jump to content

Sign in to follow this  
Bob R

JustSim and TropicalSim autogen merging problems.

Recommended Posts

Has anyone had any issues with the custom autogen from these two developers, specifically with their autogen basically wiping out Orbx's trees in P3D? 

All of the other addon scenery I have that relies on ACM to merge autogen definitions works just fine, but for some reason the scenery from these two developers completely wipes out my vegetation, which also means less night lighting at night. I have a handful of both JustSim and TropicalSim products and would like to be able to use them fully, but no luck.

I typically add scenery manually, after installing to a dummy folder, via the addon xml method. I wonder if I'm doing something that's causing an issue. I rely on Lorby-Si's Addon Organizer to handle this, manually adding the scenery, then adding components to the xml file if needed. The thing is, JustSim's autogen is it's own library separate from their sceneries, so no component necessary. TropicalSim does use the component method.

Lastly, I have to admit to just being a bit confused by how the autogen merging works. It looks like ACM may not even be necessary now, as P3D4.4 is capable of merging. Further, JustSim's definitions are very small and I don't understand at all how they'd interfere with my vegetation.


-Bob

SimPC: i7 8086k @5.1GHz, 32GB DDR4 3200MHz CL14, RTX 2080ti, Windows 10 Pro - P3D v4.5

WorkPC: i7 6850k @4.5GHz, 64GB DDR4, GTX 1080, Windows 10 Pro - AS4, SkyForce3D, Navigraph Charts, ProATC-X

Share this post


Link to post
On 1/5/2019 at 12:57 AM, Bob R said:

Has anyone had any issues with the custom autogen from these two developers, specifically with their autogen basically wiping out Orbx's trees in P3D? 

All of the other addon scenery I have that relies on ACM to merge autogen definitions works just fine, but for some reason the scenery from these two developers completely wipes out my vegetation, which also means less night lighting at night. I have a handful of both JustSim and TropicalSim products and would like to be able to use them fully, but no luck.

I typically add scenery manually, after installing to a dummy folder, via the addon xml method. I wonder if I'm doing something that's causing an issue. I rely on Lorby-Si's Addon Organizer to handle this, manually adding the scenery, then adding components to the xml file if needed. The thing is, JustSim's autogen is it's own library separate from their sceneries, so no component necessary. TropicalSim does use the component method.

Lastly, I have to admit to just being a bit confused by how the autogen merging works. It looks like ACM may not even be necessary now, as P3D4.4 is capable of merging. Further, JustSim's definitions are very small and I don't understand at all how they'd interfere with my vegetation.

We may have the same issue. I discovered yesterday that autogen has become very sparse. Can't tell when exactly it happened but I noticed yesterday when checking otu Justsim's Larnaca. But it's not just Larnaca but the whole world seems to be lacking trees and even buildings. Did you manage to fix the issue? I reinstalled P3DV4.4 Content, Client, reinstalled SODE, FTX Trees, OpenLC, uninstalled all my Justsim sceneries, removed the AutogenConfiguationMerger too. But still, missing autogen...

Elfcbmx.jpg


1hxz6d.png
kityatyi

I7 6700K 4.6 GHz, MSI Geforce GTX 1070 8GB GDDR5

16GB DDR4 Corsair Vengeance 2666 MHz RAM, 750GB SSD, 1TB HDD

Share this post


Link to post

kityati 

Sorry for the delay in responding. I have not checked back in on this issue since January. 

I have not resolved this yet, generally because life has been busy over the last few months and haven't made it a priority to get with JustSim or Tropical in order to track the issue down and hopefully get it resolved. I should do that soon!

My workaround for now has simply been to disable the JustSim autogen library and the individual autogen folders for TropicalSim. You still get the airports, but some of the surrounding scenery for these places is not present. With those enabled, I get basically no trees and no vegetation based autogen.

I do keep a backup of a stock P3D Autogen folder on a separate drive, just in case this happens again -- I can just delete the corrupted one and throw the original in.

If you've had any luck in fixing this, let me know.


-Bob

SimPC: i7 8086k @5.1GHz, 32GB DDR4 3200MHz CL14, RTX 2080ti, Windows 10 Pro - P3D v4.5

WorkPC: i7 6850k @4.5GHz, 64GB DDR4, GTX 1080, Windows 10 Pro - AS4, SkyForce3D, Navigraph Charts, ProATC-X

Share this post


Link to post

Just to update: I have re-enabled the JustSim autogen libraries and things appear to be working fine now?

Some things have changed since Jan., such as updating to p3d v4.5 and installing JustSim's Malta scenery not too long ago. It's very possible that JustSim's autogen definitions have been updated and whatever was causing the conflict for me has been fixed? Everything works for now, but I have not tested things with TropicalSim yet.

Oh, one other thing I've changed, which may be pretty significant. Using Lorby Si's addon manager, I keep all airports disabled and only go in and enable the ones I will be using specifically for my flight. This greatly reduces any potential conflicts there may be between sceneries, but I do keep things like libraries activated at all times.


-Bob

SimPC: i7 8086k @5.1GHz, 32GB DDR4 3200MHz CL14, RTX 2080ti, Windows 10 Pro - P3D v4.5

WorkPC: i7 6850k @4.5GHz, 64GB DDR4, GTX 1080, Windows 10 Pro - AS4, SkyForce3D, Navigraph Charts, ProATC-X

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...