Artik68

Black Screen after hard disk failure (resolved)

Recommended Posts

Hi!

I had a hard disk failure a few days ago (it was Windows 7/X-Plane 11). I've reinstalled the GTN 750/650 with no problems. I can run the Garmin trainer in Windows 10 but  unfortunately, in X-Plane 11 I'm getting only black screen with Garmin bezels. Any hints how to make it work properly?       

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi

Can you confirm you've reinstalled with the e-commerce installers to re-authenticate the license?

Can you otherwise post the content of the RXP log files (see RXP manuals for file/path)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I've reinstalled with e-commerce and re-authenticated the license.

It's the rxpGTN.xpl.log content from Windows 10 Documents folder:

19/02/12 21:10:12.964 01760 -    ] # win.xpl version 2.5.12.0
19/02/12 21:10:12.964 01760 INFO ] 

 

It's the rxpGtnSim.dll.xpl.log

19/02/12 21:10:15.030 01760 -    ] # rxpGtnSim64.dll version 2.5.12.0
19/02/12 21:10:15.030 01760 INFO ] 
 

Regards

Andrzej

Edited by Artik68

Share this post


Link to post
Share on other sites

My latest logs:

rxpGtnSim.dll.log:

19/02/14 02:13:33.677 01368 -    ] # rxpGtnSim64.dll version 2.5.12.0
19/02/14 02:13:33.677 01368 INFO ] 
19/02/14 02:13:57.198 01368 INFO ] using: D:\X-Plane 11\Aircraft\Good\Eclipse 550 NG 1K res\checklist.gtn
19/02/14 02:13:57.594 02524 INFO ] 
19/02/14 02:13:57.979 01368 INFO ] using: D:\X-Plane 11\Aircraft\Good\Eclipse 550 NG 1K res\checklist.gtn
19/02/14 02:13:58.403 03904 INFO ] 
19/02/14 02:18:58.936 01368 INFO ] using: D:\X-Plane 11\Aircraft\Good\Eclipse 550 NG 1K res\checklist.gtn
19/02/14 02:18:59.337 02068 INFO ] 
 

----

rxpGTN.xpl.log

19/02/14 02:13:31.495 01368 -    ] # win.xpl version 2.5.12.0
19/02/14 02:13:31.494 01368 INFO ] 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Thank you for the additional screenshots, this helps.

- Have you reinstalled the garmin trainer or just copied a backup back?

- Did you install the trainer as-admin? If so uninstall and reinstall normally.

- Do you run XP11 as-admin? if so don't.

- Can you please detail the difference between these two:

On 2/12/2019 at 4:55 PM, Artik68 said:

I can run the Garmin trainer in Windows 10

52 minutes ago, Artik68 said:

I did try to launch the GTNsimulator.exe by hand, it shows error 2 and 5.

 

NB: the 'as-admin' related questions have been detailed in several other posts in this forum, but TL;DR: this prevents the application running as intended. as-admin only purpose is when you need to run 'admin' application changing the system, normal applications don't have any need for running as-admin otherwise Windows redirects/shims a number of path to files and registry and makes these apps fail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now