Jump to content

Sign in to follow this  
Stefan01

LINDA_3_1_1 4 error when starting with IVAO MTL library

Recommended Posts

LINDA_3_1_1 4 P3D 4.5.13.32097

Hello, everybody,
When I start P3D and the IVAO_MTL simobjects are loaded the startup process takes about 2.5 minutes. In this case I get an error message

9 errors occurred while saving the aircraft configurastion

Block=1, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=1, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=1, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=2, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=2, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=2, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=3, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=3, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty
Block=3, Line=0,Key ={IDEN},Line=empty

.. as shown in the picture. https://pasteboard.co/IXfAyG9.x-ms-bmp

If I deactivate the IVAO_MTL simobjects before I start, the startup process takes only about 30 seconds. In this case there is no error message.
what can I do?
Thanks Stefan
 


regards
Stefan Liebe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Stefan 

What are IVAO_MTL simobjects? I am a VATSIM user so I have never came across them. 


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Andrew

The IVAO_MTL simobjects are about 10500 airplanes which are stored in the folder simobjects. They are used by IVAO for the display of the traffic participants. VATSIM uses, as far as I know, libraries with AI planes.In the file simobjects.cfg there is an dedicated entry:

[Entry.10]
Title=IVAO_MTL
Path=SimObjects\IVAO_MTL
Required=False
Active=True

Somehow the loading of the many airplanes takes longer therefore and that seems to be a problem when Linda launches.

regards Stefan

Edited by Stefan01

regards
Stefan Liebe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you give me the full folder address where these are stored? Also let me see the linda2.log. Email to Linda @ awginfosys.net. 


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved.
Thanks to the hints of ScotFlieger I restored the complete folder Modules from an old backup and installed the new Linda version again. After that LINDA runs without problems. Thanks again for the valuable hint.
Stefan

 


regards
Stefan Liebe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    50%
    $12,660.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...