Sign in to follow this  
Guest TheJedi

baggage carts -> graphics glitch

Recommended Posts

Hello,I posted this problem already at simhq: http://www.simhq.com/simhq3/sims/boards/bb...;f=101;t=003065But I thought I might have more luck finding people with the right knowledge here.This is what I saw today:http://home.germany.net/100-499937/FSX/car...icle_glitch.jpg2 of 4 kinds of baggage carts are "diving" into the ground.I found the vehicles that have the problem already.The vehicles are configured within this directory:..Microsoft Flight Simulator XSimObjectsGroundVehicles..Those are the ones:veh_air_bagcart1 -> this one is okveh_air_bagcart_flatnosed -> this one is okveh_air_bagcart_blue_sm -> diving into the groundveh_air_bagcart_flatnosed_gray_sm -> diving into the groundAs I don't know how to find out the right values for the contact points in the sim.cfg files in those directories, I'm looking for help here now. Perhaps someone knows how to check the models and get the right values for the contact points?It would be great if this glitch could be solved easily.Thanks in advance,TheJedi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Update:I corrected one of the two vehicles that were off now.veh_air_bagcart_flatnosed_gtay_smbefore, with these values in the sim.cfg:

[[contact_points]]wheel_radius=2.08static_pitch=0.0static_cg_height=1.995
looked like this: http://home.germany.net/100-499937/FSX/car...icle_glitch.jpgCorrection can be achieved by changing the values to:
[[contact_points]]wheel_radius=2.4static_pitch=0.0static_cg_height=3.2
Result: http://home.germany.net/100-499937/FSX/car...1_corrected.jpgNow I'll try to get veh_air_bagcart_blue_sm working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be great if you could put this in the Tips and Tricks forum as this will eventually get lost. Also, what airport was this "sinking" seen at? Does this fix the problem at all airports? Thanks.Best regards,Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the problem on all airports. It was only dependant on the cart model, not on the airport.I tested it at several US airports (for the blue variant) and on several Airports in Europe (mainly Germany, but also Charles-de-Gaulle and Heathrow).I'll add this to the Tips and Tricks, good idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit: Deleted original message.Update:In the file I uploaded, the directory name is given with"VEH_air_bagcart_FlatNose_Gray_sm" instead of"VEH_air_bagcart_FlatNose_Gr[/i]e[/i]y_sm"in both the file structure and the readme.txt.This is no problem as long as you copy the sim.cfg into the right directory. The sim.cfg itself is alright and has the right spelling.Question: Should I update the file or should I leave it as is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this