Sign in to follow this  
WAD3

AI Not moving

Recommended Posts

I have been running into an awful lot of the AI traffic not moving due to my Aircraft in the area. I was at KPIT and an aircraft had stopped an awful long way from myself and would not move. I was in no impeding on it's way to taxi to the active. I have had this happen now at various other airports. Is there way to reduce the distance an AI plane needs to be from the plane I am flying so these hangups stop.Thanks Andrew

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The only advices I can give is that You should check (monitor) which gate was assigned for the incoming traffic. I experienced it now once or twice when the already landed, taxiing AI aircraft was its path and another one tried to depart via the same taxiway from a satellite in opposite direction.On 2nd case, the AI effectively blocked my access to my gate. I (unauthorized) left my assigned path to enter the area through a "backdoor". Another option is to check the layout with afcad and try to insert some extra nodes so the AI engine imagines You are still far away in terms of nodes...ReadUTM

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suspect that both you and the AI aircraft were using mdl's with relatively large radii. I would attempt to reduce both mdl's radii, using a program such as AITM (AI Traffic Mover).Stamatis

Share this post


Link to post
Share on other sites

TM, The nodes were the problem I added plent more and all is well now. Thanks for the hintAndrew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this