Sign in to follow this  
Guest Colins2

Who can spot this problem

Recommended Posts

I have just installed FLYII us release, no start, then the 152-210 patch, no start then 230 patch.Running on Geforce TI 4200 with Nvidia drivers 29.xx. Get this pictureWho knows the solution to this problemRegard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yes I had the same problem. Try the DirectX 8 T&L drivers (on the fly2 startup screen)and this will cease. Sorrily the system runs more unstable then. You often get a crash with a missing texture file (fog.raw, osprey.raw...).I posted this once but no one replied how to solve this problem...Good luck and tell me what you found.C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Clemens,You are right about T&L.You are absolutely wrong when you are talking about unstable running after activating T&L.Read the FAQ and First Time FLYers topics.I am running FLY2 on 4 ( yes FOUR ) different computers (PC`s)I followed all the available instructions and have absolutely no problems.Sometimes you have to do a lot to get FLY2 run smoothly, but in can run without problems.So;Read , try and FLYBye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Leen3131cs, I do not know who you are or how much experience you have in FLYII. I have read all the documenation you refer to more than often and the problem is not mentioned there, correct me if I am wrong.First I did installed FLYII US version on another PIII450 with a TNT2 card on XP pro. The same problem now with Athlon1800 with a GF TI4200 on XP pro and up to date drivers. Since I do run into this problem the second time I assume hundreds of others do as well and perhaps some turn away from the sim, stay with the 210 patch or simply don

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read all of them and followed the instructions to update to .230But I can

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,I have already seen this problem, I think it has something to do with the [graphics] settings in the fly.ini...Try replacing what you have with thischeers[Graphics]airShadowFlag=0showDistantClouds=0flatShadeFlag=0filterFlag=1useAGPFlag=2gamePIXX=1024gamePIXY=768gameBitsPerPixel=32autoFullScreen=0useDirect3D=1ditherFlag=1useLensFlare=1numTextureSlots=0environmentMap=1rendererVideoCard=0textureDetailThreshold=2exteriorCamZoom=32768interiorCamZoom=32768useNightLights=3limitTaxiwayPavementDistance=0detailTileMinimumPixels=24detailTileAutoDisable=1popBuildingsIntoView=0popBuildingsTolerance=20desiredMinPossibleVisibility=100desiredMaxPossibleVisibility=316800rendererDLLPath=tridx8tl.dlltaxiwayTileRepeat=4highDetailRadius=0medDetailRadius=12animateWater=1minCameraZoom=8192maxCameraZoom=49152movieSizeX=256movieSizeY=192movieFPS=10maxUserVisibility=30useEnvLighting=0waterTransparency=64waterTilingDensity=8scatteredCloudCount=500fewCloudCount=248distanceHidingRadius=2viewableTaxiwayPavementDistance=50000 viewableTaxiwayLightDistance=300000 markingTotalFadeOutDistance=30380 viewableTaxiwayHeight=100000 viewableTaxiwayMarkingDistance=3000runwayLightFogPenetration=1000lightScalarDusk=50lightScalarDawn=50lightScalarDay=100lightScalarNight=25runwayLightDistanceFadeMinFeet=12152runwayLightDistanceFadeMaxFeet=30380runwayLightDistanceFadeMaxRatio=75lightIntensityStandard=0.500000 lightIntensityCenterline=0.500000 lightIntensityTouchdown=0.500000 lightIntensityALSF=1.000000 lightIntensityRAIL=2.000000 lightIntensityVASI=3.000000 lightIntensityREIL=3.000000 lightIntensityTaxiway=0.070000userHeadPitch=0sceneryDetailLevel=5enableNightLights=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Arni,How much experience with? You asked.Quiet a lot I think, but how do we measure this.I use the European version.The problems you are talking about are completely unknown by me.The four computers I told you about are all different.Diffrent hardware and software.Including a PC with AthlonXP2100,GF4TI4400 running on XP-ProThey all run on the same FLY2 configuration.I have a master-backup from a perfect working FLY installation.Simply copy this by LAN to the other ( any )PC.Than I remove fly ini and restart the PC.Just a little tweaking on the render ini and that`s all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also might want to try changing the vertexindexformat line in your render.ini .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo again ClemensI tried some flying from EDDF in foggy conditions.Nothing happened.I have no idea how to solve your problem.greets

Share this post


Link to post
Share on other sites

vertexIndexFormat=0This should solve your problem.Good luck,Jeff

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be in my interest to know Jeff, what does patch 230 do for FLYII and do you know what kind of control these settings are suppose to provide, (vertindexformat) and what is the differnce between setting it 0 or 1 apart from solving this problem.Regard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arni,Patch 230 adds and/or fixes a lot of functions that were missing or just broken in the release version.As for the VertexIndexFormat line, I believe that it was a fix for non-Nvidia cards, unfortunately the default value went to 1 instead of 0.RegardsColin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Leen, my friend: :-waveLeen, since you are so lucky as not to be running into problems, maybe you could post and share your render.ini settings in this FORUM for others to try!! I know that some setting will be different for each machines, (not all machines are alike) but then it's a start for anyone to try individual setting on their own.Just a suggestion! You are very lucky not to be running into some problems.BTW: I love your new LOGO!Your fly2 friend, :-beerchugCurtis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Curtis,I think I am not just lucky.Sometimes it goes wrong ,here with my FLY, too.Most trouble occur after installing some program or add-ons.Because I have FLY running on different PC`s and I have one bigPC just for FLY ( with two harddisks containing four FLY installations including one clean installation patched-up only and without add-ons{for testing and restoring only}) it is very easy for me to restore the program.Maybe my render.in or fly.ini will help you , I do not know.Downloads available www.leendejager.nl/render.iniwww.leendejager.nl/fly.inigreetsyour FLY-friend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Leen!! You never know; you might have just helped someone out of a jamb and now they can start to enjoy Fly!2 to its fullest like we are.Talk to you later!Curtis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this