Jump to content

Sign in to follow this  
Dondo

GeForce 4 TI4200 Fly.ini

Recommended Posts

Hello every one, I was hoping someone could give me some pointers, or even post their Fly.ini graphics settings. My performace is okay on my Athlon 1.33ghz, 512 PC133 ram, GF 4 Ti4200 (64 meg) system, but I think it could be better. I also believe that the Fly.ini is where I need to focus my attention. I'm using Terrascene (mostly default settings) and Terramodels with the 128 bit textures. Granted, I have quite a few sceneries installed and also tons of FSimport things going on as well. My frames drop to around 8-12 fps in busy places like SFO and BFI. I was hoping that someone with a similar system and setup could let me know about their custom video card settings and/or Fly.ini things. If me posting my ini settings for anyone to comment on would help, let me know. (I'm not on the computer with Fly!II right now, so it would be a few hours before I could)Thanks for any help.Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doh! Every reference to Fly!.ini in the previous post, change to render.iniI wish I knew what I was gabbing about... ;)Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest bwilson

Hello Pieter,My System is... MSI 6191 Motherboard.AMD Athalon 700Mhz (Clocked to 850Mhz with Gold Finger Device)Nvidia GeForce 3 (64Meg)WindowsXPAllthough different from yours this may still help.WORD OF CAUTION:IF UPDATING TO NEWEST NVIDIA DRIVER SET ALL GRAPHIC CARD AND MONITOR SETTINGS TO THEIR DEFAULT OR LOWEST VALUES.1. You might want to see if you have the latest Nvidia driver for your operating system and graphic card combination. This is where I have had my greatest gain in frame rates. http://www.nvidia.com/2. If you are using Microsoft Windows (I'll assume you are) the latest version of DirectX is 9. http://www.microsoft.com/windows/directx/default.aspx3. Now, begin tweaking your render.ini ( ...Fly!II/system/render.ini ) Here's mine if you want to play with it.[Graphics]mipLevelCount=16vertexIndexFormat=0premultiplyColorAndAlpha=0allowAutoMipMapping=1directTextureFlag=0[Textures]maxTextures32=16maxTextures64=64maxTextures64_565=16maxTextures128=145maxTextures128_565=345maxTextures256=50maxTextures256_565=80maxTextures512=8maxTextures512_565=0maxTextures1024=2mipMapFlag=896[NonAGP]maxTextures256_565=0[AGP]maxTextures256_565=04. Here is my fly.ini, if you think it will help. [Graphics]airShadowFlag=0showDistantClouds=0flatShadeFlag=0filterFlag=1useAGPFlag=0gamePIXX=1024gamePIXY=768gameBitsPerPixel=32autoFullScreen=0useDirect3D=1ditherFlag=1useLensFlare=1numTextureSlots=0environmentMap=1rendererVideoCard=0textureDetailThreshold=2exteriorCamZoom=24576interiorCamZoom=28672useNightLights=3limitTaxiwayPavementDistance=0detailTileMinimumPixels=24detailTileAutoDisable=1popBuildingsIntoView=0popBuildingsTolerance=20desiredMinPossibleVisibility=100desiredMaxPossibleVisibility=316800rendererDLLPath=tridx8tl.dlltaxiwayTileRepeat=4highDetailRadius=4medDetailRadius=9animateWater=1minCameraZoom=8192maxCameraZoom=49152movieSizeX=256movieSizeY=192movieFPS=10maxUserVisibility=20useEnvLighting=1waterTransparency=64waterTilingDensity=8scatteredCloudCount=600fewCloudCount=300sceneryDetailLevel=5enableNightLights=1distanceHidingRadius=2viewableTaxiwayPavementDistance=2000viewableTaxiwayLightDistance=2000markingTotalFadeOutDistance=12152viewableTaxiwayHeight=1000viewableTaxiwayMarkingDistance=3000runwayLightFogPenetration=1000lightScalarDusk=50lightScalarDawn=50lightScalarDay=100lightScalarNight=25runwayLightDistanceFadeMinFeet=12152runwayLightDistanceFadeMaxFeet=30380runwayLightDistanceFadeMaxRatio=75lightIntensityStandard=0.500000lightIntensityCenterline=0.500000lightIntensityTouchdown=0.500000lightIntensityALSF=1.000000lightIntensityRAIL=2.000000lightIntensityVASI=3.000000lightIntensityREIL=3.000000lightIntensityTaxiway=0.125000userHeadPitch=0randomlySwapSkies=1[ATC]showServiceNames=1showATCScrollingText=1forceLargeAirportsInList=1[Editors]padComPort=2padBaudRate=9600padBits=8padParity=2padStopBits=0editorSliceBitsPerPixel=6[sound]OutBits=16OutRate=22050SpeakerCfg=STEREOUseModMusic=YEPSfxEnabled=65535MasterLVol=100MasterRVol=100SfxVol=100ModGameMusicVol=100MasterStereoSeperation=100ModSeperation=70WideStereo=0Mute=NOPEFullDuplexFlag=NOPEDeviceName=DirectSound: Primary Sound DriverDSoundCheese=NOPEWarnEmulDriver=YEPUseRedBook=NOPEWavOutNumBlocks=3WavOutBlockSize=3072atcVolumeControl=1useEngineSounds=1useAircraftSounds=1useCockpitSounds=1useEnvironmentSounds=1useATCSounds=1useRogerWilco=0[sIM]finiteFuel=1finiteBatteryLife=1noPfactor=0noPropTorque=1exaggeratedControls=0autoMixture=0autoPropeller=0icePropeller=0iceEngine=0iceWing=0icePitot=0useClouds=0objectCollisions=7noSpins=0QuickStarts=1noGyroDrift=0minFrameRate=0ignoreSlickness=1coupleAirBrake=1coupleRudderAileron=0gaugeDetail=1numDynamicScenery=0loadDefaultSceneryModels=3batteryDrainGainTimes10k=100percentOfWindOnGround=0enableIcingMessage=2drawMessageBoxes=3allowDLLFiles=1NullZone=4915noRotorTorque=1noRotorSideForce=1noRotorTranslationalLift=1noRotorTranslationalRoll=1noRotorIcing=1noRotorDensityEffects=1noRotorGyroEffects=1coupleAirbrakeToBrake=1coupleRudderToAileron=0numBirdFlocksPerQuadTile=2rotorDamperAdjust=0rotorHoverAdjust=0ignoreRotorIcing=0ignorePropIce=1ignoreEngineIce=1ignoreWingIce=1ignorePitotIce=1autoRevive=0ignoreWheelDamage=0ignorePropDamage=0ignoreRotorDamage=0ignoreWingDamage=0ignoreEngineDamage=0wheelDetectionMode=1ignoreTurbulence=1distanceCompressionUpdateFuel=0distanceCompressionUpdateTime=0disableWeatherRadar=0useFactoryATC=1ignoreSlopeWind=0noRotorSettlingEffect=0noRotorGroundEffect=0ignoreFuelGrade=0rudderSteer=1aileronSteer=0turnAnticipationPeriod=25blackBoxBufferSize=100000windDefaultSpeed=0windDefaultGusts=0windDefaultHeading=0[situation]keySetName=systemdefault.keysceneryDetailLevel=5[uI]askUserForGraphicSettings=1defaultStartScreen=1lastUsedScreen=1937011316askBeforeExiting=1gLastUsedSituation=searchPodFilesFirst=0multiplayerName=logbookFile=Log BooksDefault.loguseSpeechRecognition=0overlayState=01000000001111airportOverlays=0000000000010000000000000airportOverlaysMilitary=1navaidOverlaysVOR=1navaidOverlaysNDB=1navaidOverlaysVORDME=1navaidOverlaysNDBDME=1waypointOverlaysNamed=1waypointOverlaysNDB=1waypointOverlaysOther=1useAutoSave=0autoShowMOTD=1showOverlayPalette=0showModePalette=0showInfoPalette=0minimizeFPChecklist=0minimizeNavLog=0firstRun=0userVRAMSetting=1alwaysCreateVehicle=0allowDebugInfo=1allowSkyTweaker=0allowMultipleMaps=0serchOtherDrives=0saveGlobalWeather=0startupOptions=0startupAircraft=WORLDFLYHAWK.NFOstartupAirport=US32126startupRunway=startupRunwayEnd=28RstartupEngine=1language=ENGdefaultSearchCountry=UNITED STATESdefaultSearchState=TEXASsearchOtherDrives=0[Cockpit]mouseScrollingEnabled=1autoStretchMainWindow=1forceFullWidthMainWindow=0useIFRPanels=0drawCockpitArrows=0[VectorWindow]vectorWindowDrawAirport=1vectorWindowDrawVOR=1vectorWindowDrawNDB=1vectorWindowDrawAirportName=0vectorWindowDrawAirportIdentifier=1vectorWindowDawVORName=0vectorWindowDrawVORIdentifier=1vectorWindowDrawVORFrequency=1vectorWindowDrawNDBName=0vectorWindowDrawNDBIdentifier=1vectorWindowDrawLabels=1vectorWindowDrawCompassPlate=1vectorWindowDrawCursorInformation=0vectorWindowDrawCursorDistance=1vectorWindowDrawCursorBearingTo=1vectorWindowDrawCursorRadialFrom=0vectorWindowDrawTime=0vectorWindowDrawDate=0vectorWindowDrawSpeed=1vectorWindowDrawAltitude=0vectorWindowDrawViewDistance=1vectorWindowDrawLatLon=0vectorWindowGraphicsMode=1vectorWindowBackgroundMode=0vectorWindowDistanceMeasurementMode=4vectorWindowCompassPlateFadeState=1vectorWindowShowRoseButtons=1vectorWindowShowZoomButtons=1[Fonts]// status text (i.e. frame counter, etc.)FontOverrideID1=monoFontOverrideName1=

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've attached the relevant files. Note that I have a Ti4600.-DK----David KohlFly! II v2.5.240Dell 8200 P4/1.8G, 1024MB RAM, Nvidia GF4 Ti4600 v41.09, WinXP Home Edition SP1.CH Pro Pedals and Yoke USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys. I'll play around a little with these and see if my frames don't improve a little.BTW, I'm running WinXP Pro and next to the latest drivers for my vid card. Also, DX9.Pieter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...