Jump to content

Sign in to follow this  
Avcomware

Dx8 issues with 9500pro

Recommended Posts

Guest

I have problems with dx8 renderers (whether using T&L or not), the screen is unintelligible. I tried both with original renderers and with patched ones (video update 1 and 2). So I have to use dx7 renderer. I own a Sapphire Radeon 9500pro. Do u know where I can find patched renderers, or if there are any graphics settings on my video card that work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Video Updates are for nVidia cards only, so you'll definitely need the original drivers to work at all - hope you backed them up. :-)What is the following line set to in your Render.ini?vertexIndexFormat=It should be set to "0", but if it already is and your card still isn't functioning properly, try "1" (after putting the original drivers back in place).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I have 9500 Pro by ATI, with a moded. BIOS and O.C. to 330/300, with CATALYST Ver. 03.4 drivers DX 8.1a. See my "render.ini" below, that works fine for me. Post here if you need more info. Replace <> with [] Couple of pics near KSNA. TVmipLevelCount=1vertexIndexFormat=0premultiplyColorAndAlpha=0allowAutoMipMapping=0directTextureFlag=0maxTextures32=10maxTextures32_565=124maxTextures64_565=16maxTextures128=72maxTextures128_565=420maxTextures256=80maxTextures256_565=120maxTextures512=8maxTextures512_565=8maxTextures1024=1mipMapFlag=896maxTextures64=64maxTextures256_565=0maxTextures256_565=80http://forums.avsim.com/user_files/18143.jpghttp://forums.avsim.com/user_files/18146.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Thank u all. The only thing to change was setting that VertexIndexFormat=0. Avcomware, what are ur graphic settings (max distance, hi res radius and med res radius), and how's ur frame rate near KSFO with them? Tnx in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.I have everything maxed. I get about 25-55 depending on the direction, time of day etc. Here are sys. specs. TVUpdated 03/20/2003 to present.System: SOYO SY-K7V Dragon+ Mother board, 512 Mb DDR RAM PC2400, XP1800+ O.C.2000+ CPU>1656MHz, VIA 4in1 Vr. 4.40, Sound Driver Ver.0629a Nov.1,2001, Award BIOS Ver. v6.00PG; K7VXA-2BA2, W98SE running on it's own partition on drive C: and 512 Mb fixed Swap file on drive D:, DX 8.1B, ATI 9500 PRO video O.C. CORE to 330 and MEMORY 300, ATI 03.4 Drvs., 3D (High qual. 2X8X), Color Game Gamma 115, Onboard 6Ch audio, 56K modem, On board Ethernet Controller, SIIG Firewire 4 port, WD 120Gb 7200,8Mb buffer, IBM 25Gb 5400, DVD Toshiba 1212, CDRW Ricoh 7060A,KDS VSE21 monitor. Controllers: MS Sidewinder Precision Pro (USB port),CH Virtual Pro Yoke and CH Pro Pedals (USB adapter port).Background tasks: Explorer, Systray, Mixer for on board sound, 99% available resources

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I have similar specs, with these differences, AMD Barton 2500+ (1833Mhz), 1GB DDR Pc2700, WinXP pro SP1, DX 9.0., AA2X-AF4X. With maxed graphic settings (Hi res radius = 6, Med res radius = 20), I can only get unsteady 12-13 fps around San Francisco area, clouds or not, I can't figure out why. I tried a lot of render.ini configurations. I run in 1024*768*32. I have to set Hi res radius to 1 or 0 to get it smooth. Are u sure u get steady 20s fps around KSFO with THAT settings?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.Can you post:View, In / out of cockpit.HeadingAltitudeAircraft TypeAny scenery addonLast time you defraged.Maybe a pic.Background tasksYou 3D01 numbers, I get about 11700Time of day, and other things you may have set.I get some stuters when I am in a steep turn, Dusk, and low 10s in Fly by, but the rest is very smooth. I fly in cockpit only, mostly 172, with my own generated TS Scenery. Iam not sure about DX 9, maybe someone can tell us if they had any problems.TV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...