Jump to content

Sign in to follow this  
toothjockey

red brake indicator

Recommended Posts

The brake indicator light won't go out on the PMDG 737-700. It comes on with the parking brake or brake (.), but then it won't go out with repeated keypresses or button clicks. I am using CH virtual pilot PRO with the one button as a brake. All of these worked normally until just recently. Also using Thrustmaster rudder pedals (with no brakes). Any ideas?Thanks,Don Maxwell


Don Maxwell (toothjockey) San Diego, CA
Skylake i7-6700 oc to 4.6 / ASUS ROG Maximus HERO LGA 1151 / ASUS nVidia GTX 1080 8GB / G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 3000
Corsair H100i GTX / EVGA 1000W 80 Plus Gold / Fractal Design Arc Midi R2 / Samsung 49" 4K / Windows 10 Home 64bit

 

Share this post


Link to post

Don, two things will improve your brake problem. First increase the null zone in the FS9 option for rudder and brakes. Second, if you have a registered version of FSUIPC, you can calibrate the brakes so that it does not sense your brakes being on when they are full up. I have found this function to be the most helpful and has solved my brake light being on when they are not.Hope this helps.Bob Johnson


 

Share this post


Link to post
Guest Zapper

Don,Just a small note.. the red light on the rear left of the control pedestal is only on when Parking Brake is set ON. It should not illuminate at any other time.Edited for my terrible typing ;DRgds,

Share this post


Link to post

Thanks Bob,I think my problem is related to the Pushback Guage (By Etienne Martin) that I am using. The brake indicator seems to get stuck after I slow to zero on the guage. If I mess with this I can eliminate the problem.Appreciate the help. Regards,Don


Don Maxwell (toothjockey) San Diego, CA
Skylake i7-6700 oc to 4.6 / ASUS ROG Maximus HERO LGA 1151 / ASUS nVidia GTX 1080 8GB / G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 3000
Corsair H100i GTX / EVGA 1000W 80 Plus Gold / Fractal Design Arc Midi R2 / Samsung 49" 4K / Windows 10 Home 64bit

 

Share this post


Link to post

Thanks Brad,No, the red light on the throttle quadrant works normally. I was referring to the red brake indicator that is on the lower left of the screen. I think I've solved the problem..seems to be related to the pushback guage (By Etienne Martin) that I have been using.Appreciate your help.Don


Don Maxwell (toothjockey) San Diego, CA
Skylake i7-6700 oc to 4.6 / ASUS ROG Maximus HERO LGA 1151 / ASUS nVidia GTX 1080 8GB / G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 3000
Corsair H100i GTX / EVGA 1000W 80 Plus Gold / Fractal Design Arc Midi R2 / Samsung 49" 4K / Windows 10 Home 64bit

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $715.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...