Jump to content

Sign in to follow this  
Guest VOZSean

Long Haul Problem

Recommended Posts

Guest VOZSean

Hi everyone,I did try to research my problem but could not find an answer so I'm wondering if anyone has had this problem before.I have just landing after flying from YSSY (Sydney) to KLAX (Los Angeles) and planned around 167,903KG of fuel. I landed with around 16,900. When taxing in I had number 2, and 3 engines die. (inboard engines). I restarted them ok but when I went to start the APU nothing happened. I had to load 1/3 fuel into it to get it to work. I am obvisouly missing something. Can someone please help me out?Thanks in advance.Sean.Melbourne Australia

Share this post


Link to post
Guest VOZSean

Sorry guys, can anyone help out with this problem?Cheers, Sean

Share this post


Link to post
Guest neeraj.pendse

Hm ... peculier indeed ... I think I need to read the manual before I can answer that one ... does the APU draw power from only certain tanks?- N

Share this post


Link to post

APU is fuelled from no 2 tank - thats why the aft no 2 pump becomes powered during APU start up, but not the forwards one.

Share this post


Link to post
Guest VOZSean

just a little more on this,I find when I fly long haul and am taxing in off the runway after a Landing, when I put the flaps up and doing the other "cleanup" activties that number 1 and 4 engines failed on me... I had just over 30 tonne left in the bird toovery very odd.Sean

Share this post


Link to post
Guest andyman

The fuel configuration changes when flaps are retracted/extended. It's in the manual. I don't remember which tanks but the engines might not like the "shock" of the change over.

Share this post


Link to post
Guest VOZSean

ahhthanks Andy!Sean

Share this post


Link to post

>Hi everyone,>>I did try to research my problem but could not find an answer>so I'm wondering if anyone has had this problem before.>>I have just landing after flying from YSSY (Sydney) to KLAX>(Los Angeles) and planned around 167,903KG of fuel. I landed>with around 16,900. When taxing in I had number 2, and 3>engines die. (inboard engines). I restarted them ok but when I>went to start the APU nothing happened. I had to load 1/3 fuel>into it to get it to work. I am obvisouly missing something.>Can someone please help me out?>>Thanks in advance.>>Sean.>Melbourne AustraliaRead this thread from the temporary forum. It fixed it for me when I had this happpen:http://pmdg.forumsplace.com/message-3710.html&highlight=Good luck,John


Boeing777_Banner_Pilot.jpg

 

- John Drago

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $680.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...