Sign in to follow this  
Bert Pieke

Phantom Auto-Gen Scenery

Recommended Posts

It's not a major problem, and I can live with it... only, it's just a bit ANNOYING, know what I mean?When flying over any landscape, the autogen trees appear in the distance but if I look at them, they disappear again; they just keep on occasionally write then deleting themselvs, until I get closer when the problem ceases. Weird. For instance, when flying from Cork to Dublin, as soon as I get out of town it's noticeable.Any suggestions welcomedAll from me Georgethetee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

er.... no views, no replies... ever get the feeling your not wanted?lolAll from me Georgethetee

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Autogen system has a 600 objects limit set in. When in town, these 600 are splitted between tress and buildings. Over landscape, there are mostly only trees. This might be why, when transitioning from city to landscape some trees are disapearing then reapearing.Hope this helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites

George,There seems to be a problem with the "Views" counter. It only updates when someone actually replies. So don't feel so lonely. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

George, what do you mean by "when I look at them"?Do you change views.. change zoom.. change eyepoint.. turn off the panel..??Any of these actions can change the amount of info.. also, are your framerates below your "fps lock" when this happens?

Share this post


Link to post
Share on other sites

>George, what do you mean by "when I look at them"? >>Do you change views.. change zoom.. change eyepoint.. turn >off the panel..?? >>Any of these actions can change the amount of info.. also, >are your framerates below your "fps lock" when this happens? All I meant was, if I study the tiny trees in the distant, without changing views, I see them literally being rubbed out, then a few seconds later being redraw then the process begins again. FPS are steady around my setting of 20. The problem occurs without or 2D or virtual cockpit. I have tried everything I can think of in Display Settings (FS) but no luckAll from me Georgethetee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I'm not sure I know what logic is used to determine how far out autogen objects are drawn.. I'll watch for this when I fly and let you know if I see something similar.. I've not noticed this before.. and hope that it does not start bothering me also!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this