Sign in to follow this  
Guest

FSSE Error Message

Recommended Posts

Hi all,hope someone of you can help me out with the following problem:After installing FSSE 1,51 and adding some scenery files from the Lago page i got the error you see in the picture below. This happens every time i change to an airport for that some .sc1 files are installed.Please help !Thanks and best regards,Carsten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I don't know exactly for FSSE, but this errors means that an object library has not been found. Such libraries are used to store objects and they are then called by a specific number (like the one appearing in the error message).I think that FSSE also uses such libraries to store their objects.The best thing you can do is check if in the scenery library you don't have an entry disabled that contains such libraries. There should be a seperate entry for the FSSC objects.Arno


Member Netherlands 2000 Scenery Team[a href=http://home.wanadoo.nl/arno.gerretsen]http://home.wanadoo.nl/arno.gerretsen/banner.jpg[/a]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Arno,yes i tought that too. But the folder where the fsse objects are is checked. I tried to reinstall it but don'T seems to solve the problem :-(Any further suggestions ?Carsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can it be that there is more then one FSSE library? I think I have sometimes read that they had added new objects. Then it could be that you only have the origional version, while some files you downloaded use a newer one with more objects? I think the LAGO site you be able to help you in finding out if this can be true :).Arno


Member Netherlands 2000 Scenery Team[a href=http://home.wanadoo.nl/arno.gerretsen]http://home.wanadoo.nl/arno.gerretsen/banner.jpg[/a]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, in the meantime i lokked at tha Lago page, but i don't find anything.I also searched in the avsim file library..... but negativ..This i very strange. I'd never had this error before.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I recall, there was an update to the original FSSE program that added additional scenery objects. Shortly after there was a fix to that update to fix the problem you describe.You should check Lago's site to be sure you have all the updates and patches applied.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Carsten:I had the same problem and it turned out that when I installed FSSE it somehor removed some of the props from some of the AI prop aircraft. Next time this window appears hit enter and look closely at any prop aircraft near you to see if the prop is missing. If it is missing, the solution is easy.While fs2002 is running, hit the Alt key to open the menu bar on the top of the screen. Click on World and then click on Scenery Library. Click on Add area and brouse to SceneDB. Double click on the SceneDB folder to open it and click only once on Props. Then click on OK. After Props finishes loading, move it down to postion #6. Exit Scenery Library and exit fs2002. Restart fs2002 and see if problem has been cured. Let me know if this fixes your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Charlie !WOW !!!! IT WORKED ! Great Job. Don'T know why this entry is not in the scenery.cfg but after completet the job, as you said, everything worked fine.Thanks a lot and best wishes out of germany,Carsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carsten:I live 12 miles from the Nogales Intl airport "KOLS" near Nogales, Arizona and a few miles from the Mexican border.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Charlie,it hink this is a very nice place you live, isn't it ? The best food in the world.. and hot !!!Well, shouldn't you go to bed allready ?? ;-)Carsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

jerrycwo4 I had this problem once and it was because FSSE didn't have the correct "path" to the scenery libabry. My Fs2002 was set up as: D:/Microsoft Games/Fs2002 and FSSE was looking for:D:/Program files/Microsoft Games/Fs2002. After I took the "program files" out of the path the problem was fixed.jerry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this