Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest Max

Very strange ATC problem...

Recommended Posts

Hello all, I hope one of you can help me out...It seems that for one reason or another the defaul ATC has stopped letting me file IFR. If I make a flight with the default planner and save it, like I`ve always done, it now does not show up in the ATC wndow. That it, there is only VFR taxi and takeoff options, no more clearance or anything! I have no idea when this started as I have not used it for a while, and I have no idea what could be causing it. Its not a huge deal, but I would like to get it working again!Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Where is your plane parked and how did it get there? If you landed, contacted Ground Control, but taxied to a parking spot other than where they directed you, and then saved your flight, then you end up with this condition. Try this:o select Taxi to parking from the ATC list,o turn on Progessive taxi,o slew to the parking spot indicated.Now save your flight and restart Flt Sim. The problem should be solved.R-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, unfortunately that is not the case. This happens after a "create flight" flight setup on initial flight sim power up. Even after parking, I have tried re-initiating the flight plan. No success.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Try resetting ATC. Go to World/Map, change your heading by one degree, and then click OK. Then go to Flight/Flight Planner, load a flight, and look at it in the Nav Log. Then OK out of it (save as needed). Then check the ATC window.Hope this helps,--Tom GibsonCal Classic Propliner Page: http://www.calclassic.comFreeflight Design Shop: http://www.freeflightdesign.comDrop by! ___x_x_(")_x_x___

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happens to me occasionally, but just going back to the flight planner from top menu and reloading and re-filing the flight plan gets it to work for me every time it does... Seems to be almost random....

Share this post


Link to post
Share on other sites