Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

MatzeH84

Aircraft loading issues (something for SP2?)

Recommended Posts

Hi there!After flying the Jetstream quite intense for a longer period I moved to other aircrafts to learn which now ended in the NGX. The best thing you can say about her is that she is nearly bugfree and fully functional from the start- seldom thing these days.Well after flying her every day now since she's been out I thought- well maybe get the J41 out of the hangar again for some short hops.But.. loading her in FS (choosing the aircraft in the menu) now always causes a CTD. This wasn't the case when I last used her. In the earlier days there were also many problems getting the FMC to work as well as graphic glitches and other CTDs which some of you might know very well.So, PMDG, please- with the knowledge you gained in the NGX- please make the J41 more stable with SP2 if possible. The NGX works just perfectly every time again and didn't crash one time.And add the holding function in the FMC.. Whistle.gifThank you for your great aircrafts.. I'm going to fly know. happy.png


Regards.
Matthias Hanel
 

MilViz Beta Team // Econair Staff

Share this post


Link to post

Hmm, I haven't tried switching between the PMDG J41 or 737NGX (or vice-versa) in the sim yet. I've been avoiding it because I figured some nasty things like you described would happen! I think the only safe way to switch between the NGX and J41 is a quick reboot of FSX. For me, the best stability regarding the J41 is fresh start of FSX, set location weather etc, load up in default 172, shut down engine, then boot up J41. Do a quick cold and dark procedure. When I follow these steps I get no problems.


Patrick Houghton

Sig.jpg

Share this post


Link to post

Don't get me wrong, I have this problems now even with a clean startup- PC boot, start FS, choose J41, CTD. Don't know if it's somehow related to FS2Crew or the Jetstream itself, but since I didn't change anything to the J41 config there must me some shared files which cause the troubles.Before (5 months or so) it worked fine. I'm starting FSX with the 172 as a standard flight and then switch.


Regards.
Matthias Hanel
 

MilViz Beta Team // Econair Staff

Share this post


Link to post
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    43%
    $10,945.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...