Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alpha117

Struggling with Linda!

Recommended Posts

Hi Guys

 

this is my first time with Linda, so be easy. I've read the manual

 

Hmm, not good. I map the keys in Linda via the PMDG 777 profile, but nothing happens
 
Also get this error:
 
 LUA Error: C:\fsx\modules\linda/system/handlers-hid.lua:83: attempt to index field '?' (a nil value)
 LUA Error: cannot open linda-cfg/aircrafts/PMDG 777/config-mcp.lua: No such file or directory
 
 
I think I will need some TLC to get this to work
 
I have the Saitek Hardware
 
Yoke
2* Throttle Quads
Trim Wheel
Rudder pedals
 
 
thanks
 
 
Clive
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Clive,

 

1. Delete this flie: C:\fsx\modules\linda/system/handlers-hid.lua

2. Disable VRI MCP combo in LINDA  settings (Setup MCP Combo link from side menu)

3. Restart FSX and check what happens

 

If still no luck, copy&paste here the whole console output (from black window or direct from fsuipc4.log).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here it is

 

********* FSUIPC4, Version 4.911 by Pete Dowson *********
Running inside FSX on Windows 7
Module base=62E00000
User Name="xxxxxxxxxxx"
User Addr="xxxxxxxxxxxxxxx"
FSUIPC4 Key is provided
WIDEFS7 not user registered, or expired
System time = 10/09/2013 22:04:29
FLT path = "C:\Users\Administrator\Documents\Flight Simulator X Files\"
Trying to connect to SimConnect Acc/SP2 Oct07 ...
FS path = "C:\fsx\"
Run: "C:\fsx\Modules\linda.exe"
LogOptions=00000000 00000001
SIM1 Frictions access gained
Wind smoothing fix is fully installed
G3D.DLL fix attempt installed ok
SimConnect_Open succeeded: waiting to check version okay
Trying to use SimConnect Acc/SP2 Oct07
Running in "Microsoft Flight Simulator X", Version: 10.0.61637.0 (SimConnect: 10.0.61259.0)
Initialising SimConnect data requests now
FSUIPC Menu entry added
C:\Users\Administrator\Documents\Flight Simulator X Files\MAnchester Startup.FLT
C:\fsx\SimObjects\Airplanes\Aircreation_582SL\Aircreation_582SL.AIR
C:\fsx\SimObjects\Airplanes\PMDG 777F\B777-200F.AIR
System time = 10/09/2013 22:08:10, Simulator time = 18:04:56 (17:04Z)
Aircraft="PMDG 777-FFX Etihad Cargo (Crystal Cargo OC)"
 
 
--- NEW LOGGING SESSION -----------
 
 
Starting everything now ...
LUA.0: beginning "C:\fsx\Modules\ipcReady.lua"
LUA.0: ended "C:\fsx\Modules\ipcReady.lua"
AES Link established
LUA.1:
LUA.1: [iNIT] Loading...
LUA.1:  Aircraft: PMDG 777-FFX Etihad Cargo (Crystal
LUA.1:  Aircraft module detected: PMDG 777
LUA.2:  AivlaSoft library loaded...
LUA.2:  FSX standard library loaded...
LUA.2:  IAO library loaded...
LUA.2:  RealityXP library loaded...
LUA.2:  A2A MAP library loaded...
[E] *** LUA Error: C:\fsx\Modules\linda/system/init.lua:68: module 'linda/system/handlers-hid' not found:
no field package.preload['linda/system/handlers-hid']linda/system/handlers-hid
no file 'C:\fsx\modules\linda/system/handlers-hid.lua'
no file 'C:\fsx\modules\linda/system/handlers-hid\init.lua'
no file 'C:\fsx\modules\lua\linda/system/handlers-hid.lua'
no file 'C:\fsx\modules\lua\linda/system/handlers-hid\init.lua'
no file 'C:\fsx\modules\lua\linda/system/handlers-hid.dll'
no file 'C:\fsx\modules\lua\loadall.dll'
Sim stopped: average frame rate for las

Share this post


Link to post
Share on other sites

My bad... wrong advice with deleting C:\fsx\modules\linda/system/handlers-hid.lua.

Now you need to restore it back, sorry. And then try again and report back with log.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Result!

 

DLL fix attempt installed ok
SimConnect_Open succeeded: waiting to check version okay
Trying to use SimConnect Acc/SP2 Oct07
Running in "Microsoft Flight Simulator X", Version: 10.0.61637.0 (SimConnect: 10.0.61259.0)
Initialising SimConnect data requests now
FSUIPC Menu entry added
C:\Users\Administrator\Documents\Flight Simulator X Files\MAnchester Startup.FLT
C:\fsx\SimObjects\Airplanes\Aircreation_582SL\Aircreation_582SL.AIR
C:\fsx\SimObjects\Airplanes\PMDG 777-200LR\B777-200LR.AIR
Aircraft="PMDG 777-230LR Lufthansa (Fictional)"
System time = 11/09/2013 19:47:41, Simulator time = 18:42:37 (17:42Z)
Sim stopped: average frame rate for last 27 secs = 0.4 fps
Starting everything now ...
LUA.0: beginning "C:\fsx\Modules\ipcReady.lua"
LUA.0: ended "C:\fsx\Modules\ipcReady.lua"
AES Link established
LUA.1:
LUA.1: [iNIT] Loading...
LUA.1:  Aircraft: PMDG 777-230LR Lufthansa (Fictional
LUA.1:  Aircraft module detected: PMDG 777
LUA.2:  AivlaSoft library loaded...
LUA.2:  FSX standard library loaded...
LUA.2:  IAO library loaded...
LUA.2:  RealityXP library loaded...
LUA.2:  A2A MAP library loaded...
LUA.2:  Loading a fallback joysticks config...
LUA.2:  Loading PMDG 777 joysticks config...
LUA.2:  Module: PMDG 777 Started...
LUA.2:  Ready to go, Captain!
LUA.2:
Sim stopped: average frame rate for last 44 secs = 35.0 fps
Advanced Weather Interface Enabled
Sim stopped: average frame rate for last 167 secs = 19.4 fps
Weather Mode now = Custom
Sim stopped: average frame rate for last 20 secs = 14.3 fps
LUA.2:   FSUIPC logging bit cleared: 2
 
 
--- NEW LOGGING SESSION -----------
 
 
LUA.2:   FSUIPC logging bit cleared: 10
LUA.2:   FSUIPC logging bit cleared: 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, everything looks fine now. If 777 module' commands still doesn't work, then try to load default Cessna and assign some actions onto "Default FSX" module. 

Share this post


Link to post
Share on other sites