Sign in to follow this  
NAVRAD

SimConnect! need some serious help.

Recommended Posts

Hello all

 

Following my recent migration to FSX, I am trying to re-connect ASE on an  XP client machine, FSX being installed on the W7 server machine. I have never had so many problems

trying to connect a programme. However I am where I am and I would like very much if someone could help.

 

I have been in contact with HI-Fi regarding this but the network configuration is beyond their scope of assistance.

 

I have the Deluxe version of FSX. I have installed a.msi file on to the client machine. I have a the SimConnect file in the FlightSimulatorFilesX folder. I cannot find the SimConnect.ini file anywhere.

 

Looking at www.fsinsider site there is a mention of the file but can't seem to find it to download. Similar issue with the SDK SP1A.

 

If I ever do find these files I don't know what to do with them, I have no understanding what they do even after reading about them, (seems quite technical to me) so I'm at a loss. I've been at this for over 4 weeks without success.

 

The PCs are seeing each and I have other programmes that are connecting from the client machine.

 

So ultimately I'm asking for some serious help before I lose my mind!

 

Thank you in advance for any help you can provide.  Step by step instructions are best for me-certainly regarding this issue.

 

Kind regards

 

Alan W

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

ASE provides you with sample files and the ASE manual has a whole chapter on how to do this.

 

There will be 3 SDKs to download and use on the client computer.

 

You also need to run the 3 simconnect.msi files on the client computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ASE step by step instructions are about as simple as it get. More than I can explain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi RWFeldman

 

It's not the ASE instructions that are the issue it's SimConnect that's causing the problem. Thanks mjrhealth I'll have a look.

 

Regards

to you both

 

AlanW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jim

Sorry didn't see your post earlier. Thanks for your input.

 

I'm going to do a bit more reading!

 

Cheers

 

AlanW

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this