Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

hmmc97

DP Partly Working

Recommended Posts

Hi there,

 

Firstly thank you very much for this excellent product.

 

I'm trying to successfully connect to a friend who is also using DP. However whenever we connect (I'm the server/capt), I can only see his actions, and he can't see mine.

 

Just wondering if there is any potential problems on our end that relate to our issues. I've successfully connected and completed a flight with someone else so I believe the issue is not on my end.

 

Any ideas? We've both run the compatibilty tester with positive results. I suspect something is blocking a connection but interested to hear other thoughts.

 

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If everything works with someone else while your hosting, the issue is on your friends side. Now the dp tester only checks the fsx, simconnect versions and not PMDG's aircraft version. Has your friend checked if they have SP1c and has added the following to their 737NGX_Options.ini ?

[SDK]
EnableDataBroadcast=1

I'm guessing they have added it - had to ask just in case. So it comes down to inbound firewall rules on the client side.
 
Ask your friend if their firewall has inbound exceptions for the client. This guide will solve the issue. Firewall Guide

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Michael,

 

I've tried this with 2 more people, one of which is the person that it originally worked with. This time, the same symptoms occurred with him. I can see what he's doing but he can't see what I'm doing. 

 

I've double checked that the entry is in my options file. I also tried looking at that Firewall Guide however I get an error 403 forbidden.

 

To my knowledge nothing has changed but I'll complete whatever is required in order for this to work! At least it worked that other time :)

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Michael,
I've got it working, however it was unrelated to the windows firewall. I figured it had to be something that has been altered somewhere along the line for it to originally work. 

 

I went onto my ISP (Internode's) control panel and found there to be a firewall turned on. This was due to an upgrade in my internet plan which enabled the feature.

 

Hope this helps someone else in the same boat.

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No probs - It had to come down to a firewall.  B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately I had this issue again tonight. Me and my F/O were trying to do a flight (different person to last time), and the same symptoms occurred. 

We tried everything, checked firewalls, opened ports, however a ping to him returned no response.

One thing I did notice was when I was running the server, it did not register my actions on the console (eg Fuel Pumps On/Off), which it does on a successful connection. The only thing it had was Landing Gear Down, and nothing else. If we changed roles (him as the server), his actions were logged on the console and I received them. However he can never get my 'inbound' commands.

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can both of you please remove any inbound Desk Pilot firewall entries and recreate them. Has version 1.4.2 been installed in the past?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used to have 1.4.2 but uninstalled it and installed 1.4.3. Not sure about my F/O. Does it cause interference? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe - That's why i said to remove & recreate the inbound rules. The F/O will have to do it as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey! I have the same problems. Actually RIPJAW... when we were trying it together... it worked. But when I have tried to fly with someone else... It was not working again. This looks like a global problem. And since we have all firewalls disabled and all ports including fsx ones forwarded... I as a Captain still can see only FO Actions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would disabling the windows firewall determine the problem? Also if it doesn't get through, will my actions show on the console? If it is a successful connection they list in the console, but it doesn't list when it does connect. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After attempting many tests to replicate this issue. we have came up with the following list that does exactly as you guys described.

 

1: PMDG's 737-NGX Service Pack 1c has not been installed. Although i believe their current installer comes pre-loaded with SP1.

2: SP1c is installed, EnableDataBroadcast=1 has not been added to the 737NGX_Options.ini

3: The [sharedCockpit] section of the ClientSettings.ini or ServerSettings.ini files have been modified.

 

Mainly the CaptainControlOverheadLeftHalf, FirstOfficerControlOverheadLeftHalf, CaptainControlOverheadRightHalf and FirstOfficerControlOverheadRightHalf values. Its best not to change them in the current version.

 

The original server settings:

[SharedCockpit]
CaptainControlAltitude = false
CaptainControlAutoThrottle = true
CaptainControlAutoPilot = false
CaptainControlLeftFD = true
CaptainControlRightFD = false
CaptainControlHeading = false
CaptainControlIAS = true
CaptainControlLeftCourse = true
CaptainControlRightCourse = false
CaptainControlOverheadLeftHalf = true
CaptainControlOverheadRightHalf = false 

 The original client settings:

[SharedCockpit]
FirstOfficerControlAltitude = true
FirstOfficerControlAutoThrottle = false
FirstOfficerControlAutoPilot = true
FirstOfficerControlLeftFD = false
FirstOfficerControlRightFD = true
FirstOfficerControlHeading = true
FirstOfficerControlIAS = false
FirstOfficerControlLeftCourse = false
FirstOfficerControlRightCourse = true
FirstOfficerControlOverheadLeftHalf = false
FirstOfficerControlOverheadRightHalf = true

Let me know if any of the above fixes your friends issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still not working. I asked my 2 sim partners to connect and it worked straight off the bat. I've tried everything and I'm still having issues.

 

It's almost like it's not connecting to the sim. Once it says: "Shared Cockpit Enabled!" after a few seconds it just says Gear lever [DOWN].

 

Any ideas? All firewalls that I know of are disabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly! Same problem here. Maybe... I could give you a little offer. We could meet. My friend and I, and you will be overseeing us. Maybe we could figure out what's wrong. If you are interested :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd be interested to see if Michael has any more ideas. I would be able to test stuff out but I don't know if doing anything without him there would solve much. It is unfortunately a real headache but I'm persisting as it is a great tool,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it honestly the issue lies on your friends side and if the Desk Pilot applications are connecting then its not a firewall or port issue. If the DP Compatibility Tester reads out the success message then its not the flight simulator.
 
All in all that tells me straight up that your friends do not have PMDG's 737 NGX SP1c installed. Without it the aircraft will not send data to the applications period.

 

To confirm the correct aircraft version is installed, open control panel and uninstall programs, search for PMDG 737 8900 NGX and check the product version. It should be 1.00.3219. Now i would like you and your friends to check the product version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well... the problem is that we have 100% confirmed that we have Patch and PMDG.ini correct. I'll send you my log file.

 

INI file:

 

[iRS.0]
LastPosValid=1
[iRS.1]
LastPosValid=1
[iRS]
IRS_QuickAlign=1
IRS_UseLastPos=1
[Pushback]
PushbackUnitsFeet=1
PushbackCommsType=0
[AFS]
ThrottleATOverride=0
AutotuneOBSinLOC=1
AP_EngageRealistic=0
[userOptions]
FOCallouts=1
PauseAtTOD=0
SyncAltimeters=1
SyncStbyAltimeters=1
ShowThrustLeverPosition=1
ShowPilots=1
ServiceBasedFailures=0
TABforCDUinput=1
FOCalloutV1=1
FOCalloutVR=1
FOCalloutV2=1
[PerformanceOptions]
FPSlimit_PFD_EFIS_2D=15
FPSlimit_PFD_EFIS_VC=15
FPSlimit_ND_MAP_2D=15
FPSlimit_ND_MAP_VC=15
FPSlimit_Engine_2D=15
FPSlimit_Engine_VC=15
FPSlimit_HUD_2D=15
FPSlimit_HUD_VC=15
disableSide=2
[Aircraft Config]
FixedConfig=OK-NGW
[Panel State]
StartupPanelState=NGX CLDDRK
[sound]
PlaySoundsInExtView=1
SoundDevice=Reproduktory (Realtek High Definition Audio)
SoundMasterVolume=0.50
SoundGroupValue.0=1.00
SoundGroupValue.1=1.00
SoundGroupValue.2=1.00
SoundGroupValue.3=1.00
SoundGroupValue.4=1.00
SoundGroupValue.5=1.00
[FMC]
LastPosLatLon=N5006.3E01415.8
[sDK]
EnableDataBroadcast=1
 
 

And since I am using FS2Crew... or rather both of us are using FS2Crew (but we keep it shut off when in shared cockpit), we need to have SP1C because it wouldn't work.

 

Server settings ini:
 

[settings]
ServerPassword = "testpass"
 
[Misc]
showSplashScreen = true
 
[sharedCockpit]
CaptainControlAltitude = false
CaptainControlAutoThrottle = true
CaptainControlAutoPilot = false
CaptainControlLeftFD = true
CaptainControlRightFD = false
CaptainControlHeading = false
CaptainControlIAS = true
CaptainControlLeftCourse = true
CaptainControlRightCourse = false
CaptainControlOverheadLeftHalf = true
CaptainControlOverheadRightHalf = false

Share this post


Link to post
Share on other sites

DarrianCZE, Since we tested it together the other day (both ways) and we had no issues. It comes back to the problem being on your friends side.

Can you and hmmc97 create a test session between yourself's to see if the issue arises? Also what is your friends aircraft version? 1.00.3219?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, we will. But I have another idea. Can it be related to the liveries? We were trying it in the default livery... but my friend and I were testing it inside a custom livery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I should also note that the menu works while I'm connected, just not the cockpit actions.

 

ive updated fsuipc and will test

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, we will. But I have another idea. Can it be related to the liveries? We were trying it in the default livery... but my friend and I were testing it inside a custom livery.

I don't think a custom livery will cause this because they all use the same ".air file" but you never know.. :lol:  Can you try the default -800 WL livery and see if it still happens?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed the issue on my end:

Desk Pilot is not capturing my actions from the NGX. I set up the system on my laptop, tried both Captain and FO. My actions I send off my laptop as the captain show on the NGX, but swap the two over and any action that I give to the faulting one does not go across.

 

I recently relocated my FSX folder over to another drive and haven't had an issue yet (I have followed a guide), so don't know if that has any impact. The faulting computer is not broadcasting any data.

 

I will try reinstalling the NGX and hopefully that will fix it.

 

Hope this helps - let me know if there's anything else I can try, but it is not a firewall issue.

 

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems to be working after:
- A reinstallation of the NGX
- FSX Registry Cleaner

Hopefully it will stay like that :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I have reinstalled the NGX from scratch and it's still not working. I am really tired of this. Could you please oversee me and my friend while trying to connect?

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...