Sign in to follow this  
Guest Albion

KCLT by Larry Hart

Recommended Posts

Has any one else had a scenery problem with Larry Hart's excellent add on for The Charlott/Douglas Airport originally for FS2002 but used in FS9? My problem is to the Left/West of R36 where I have a row of white rectangles which I suspect should be trees. Searched on web for solution but to no avail.Any help much appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I use the scenery as my default and have not seen the problem that you are describing. If you can add a screenshot, I'll be happy to look at the exact area and see if I can duplicate the problem.Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

No question but that those are trees, that's what they are on mine.http://forums.avsim.net/user_files/110891.jpgThis is what I see. I did notice something when the file was loading that the squares that are present in your shot were there momentarily but only for an instant. It looks as though those trees are loading only partially.Might want to check and make certain that the tree library is properly installed.Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

>No question but that those are trees, that's what they are on>mine.>>http://forums.avsim.net/user_files/110891.jpg>>>This is what I see. I did notice something when the file was>loading that the squares that are present in your shot were>there momentarily but only for an instant. It looks as though>those trees are loading only partially.>>Might want to check and make certain that the tree library is>properly installed.>>>>>>Ed Green>KCLT>>http://www.panelshop.com/DEV.jpgThanks Ed. Do you have Gerrish Grays installed? I have mine in FS9 with tree bgl in main scenery and textures in main texture. Ian>>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ian, when I look in the addon sceneryKCLTscenery folder ( which is how I have it set up) there are two "tree bgl" files, one called kclttrees2.bgl, and the other called "novatree.bgl". Do you have the nova gold textures installed? That may be what you need rather than the others. ( Or in addition to)Should be available at: http://www.fsnova.comThat might well be the answer since it looks as though a texture (s) is missing and that might do the trick.Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Ian, when I look in the addon sceneryKCLTscenery folder (>which is how I have it set up) there are two "tree bgl" files,>one called kclttrees2.bgl, and the other called>"novatree.bgl". Do you have the nova gold textures installed?>That may be what you need rather than the others. ( Or in>addition to)>Should be available at:>> http://www.fsnova.com>>That might well be the answer since it looks as though a>texture (s) is missing and that might do the trick.>>>Ed Green>KCLT>>http://www.panelshop.com/DEV.jpgEd thanks so much for your time. Yes I do have Nova Textures in my main Texture folder including the trees. Like you I noticed the 2 tree bgl files in KCLTscenery. BTW I found out that Gerrish Grays' tree scenery files should go into FS9scenerybasescenery rather thanFS9scenery, so did that in high hopes but zilch. Still the white rectangles.At a loss to know what else to do. I take it that in your KLCT texture folder you do not have any tree textures?Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ian, how do you have the scenery installed? Is it in the main FS9 scenery folder or do you have it in FS9Add-on Scenery?If you have it in the main folder, I would suggest that you remove it form there and install it in the Add-0n scenery one. This scenery was originally done for FS2002 and has not been updated to my knowledge and that might make a difference.Either way, I think that I would try uninstalling and reinstalling the folder. Can't think of much else to suggest.Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

EdIt's in my FS9add-on folder.Like you I have run out of ideas. I have uninstalled/reinstalled KCLT and the nova textures but no luck.If I do find a solution I will post it.Thanks so much for you time and patience.Best Wishes from Seaford, on the Sussex Coast,England.Ian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry couldn't be more successful, Ian. If I can think of anything also, I'll post it.Just out of curiosity, what about your display settings?Mine are:Scenery: all full right except water effects (LOW).Hardware: Render to Texture, Transform & Lighting Checked, MIP=4, Hardware Lights=8, Global Texture= massive.Those are for my ATI Radeon 9700 Pro ( CAT 5.3 Drivers).Might take a look there.Good luck with it.Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI..I had the exact same problem you are describing happening on my FS9.I had the white squares show up momentarily no matter what scenery i was using..I found that if the Autogen Density setting was low the problem did not show up but of course the scenery when flying was boooring. Gerrish Grays trees were installed and also the Nova Textures. My soloution..I had a backup of the FS 9 org. TEXTURE FOLDER. I removed the current FS 9 TEXTURE FOLDER then copied and installed my backup Texture Folder to FS9 then installed my different addon textures,Nova,Dawn to Dusk.etc. It was a shotgun soloution but I elimenated the annoying white squares and now I have the Autogen Density cranked up and things back to normal..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Larry Hart credits Abacus so the scenery may have been designed using Airport and Scenery Designer 2.1. Textures for this are in a file named asd21txt.zip, you'll have to look around for it. Other textures in use at the time include vodtex30.zip, aip210tx.zip, A26B122.ZIP, novatxt3.zip, and novatg1.zip.Dick Bixler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Blazer and Dick for suggestions.Will try Blazer's uninstall/reinstall of textures over weekend.Dick, I have those textures but thanks for confirmation of what I should haveIan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ian, the only other thought that I have been able to come up with is that you might just want to re-download the orginal file de novo and start from scratch. Maybe the problem is that one of the files/textures has become corrupt and can't load.Just a thought....Ed GreenKCLThttp://www.panelshop.com/DEV.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Ian, the only other thought that I have been able to come up>with is that you might just want to re-download the orginal>file de novo and start from scratch. Maybe the problem is that>one of the files/textures has become corrupt and can't load.>>Just a thought....>Ed Green>KCLT>>http://www.panelshop.com/DEV.jpgEd, Yep, thought that myself so last night did a new download from both avsim and flightsim and tried both. No joy, still those flipping white boxes, which I am beginning to learn to love!It's a lovely spring day here in Sussex so think I will spend time outside today for a break to see if that gives me inspirationCheersIan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this