Sign in to follow this  
sam_feathers

FSX AMD RADEON Tweaking

Recommended Posts

After several attempts to improve performance I give up! I dont know why i get such low frames. I primarily fly the NGX and Airbus x. PC specs listed below. Ive tried numerous tweaking guides to new improvement. Ive tried turning FSX settings right the way down but it doesnt help. 

 

Graphics Card: 

Sapphire Radeon R9 270X Dual-X Boost OC AMD Graphics Card 2GB Graphics Card

Processor: 

AMD (Piledriver) FX-6300 3.50GHz (4.10GHz Turbo) Socket AM3+ 6-Core Processor

 

Ram:

8GB (2x4GB) Crucial Ballistix Sport 1600MHz CL9 DDR3 Dual Channel Kit  

PSU: 

EVGA 500W 80 Plus Power Supply

MOBO:

Gigabyte GA-970A-UD3P AMD Socket AM3+ Motherboard

 

Operating system: WIN 8.1 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hi sam,

I don't have 8.1 so I can't make any specific suggestions.  I do suspect background tasks are the problem.  I think the easiest way to verify this is by using Razer Gamebooster.  It will suspend any tasks that might be causing the problem.  At least it's something to try.  Here's a link to read about it and download if you think it might be worthwhile: http://www.iobit.com/gamebooster.html

Jim F.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "MS FSX Forum" to "Monitors, Video Cards and Drivers". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.
Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums. See our image posting rules here.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi sam,

I don't have 8.1 so I can't make any specific suggestions.  I do suspect background tasks are the problem.  I think the easiest way to verify this is by using Razer Gamebooster.  It will suspend any tasks that might be causing the problem.  At least it's something to try.  Here's a link to read about it and download if you think it might be worthwhile: http://www.iobit.com/gamebooster.html

Jim F.

Thanks ill give this a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this