Jump to content

Sign in to follow this  
marcus55

Serial FIP with Linda 2.6.8 v3

Recommended Posts

Hello, I have a problem with the version 2.6.8 v3 and the FIP Saitek

 

"Duplicate not Allowed"

 

After all, there is a problem with the serial numbers of the FIP.

Linda take into account only the beginning of the serial number.

 

EX: serial FIP  SZ00008082  and Linda guards only the beginning,The first 6 characters, of the serial number: SZ0000

 

I have 5 FIP

 

SZ00008082   Linda Indicate =>>SZ0000

SZ00008147   Linda Indicate =>>SZ0000

SZ00001844   Linda Indicate =>>SZ0000

SZ00018578   Linda Indicate =>>SZ0001

SZ00018218   Linda Indicate =>>SZ0001

 

Thus I have several identical serial numbers

 

 

If you have a solution, thank you in advance

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello, I have a problem with the version 2.6.8 v3 and the FIP Saitek

 

"Duplicate not Allowed"

 

Hi Marcus

 

I truncated the HID serial numbers to 6 digits not realising that the Saitek Flight Instrument Panels (FIP) uses 10.

 

I assume that LINDA 2.6.8 is now refusing to add the 'duplicate' FIPs?  I will send you a fix shortly for testing. Please email me at linda@awginfoys.net so I can send you the link.

 

Can you also confirm the VID/PID for the FIPs. It should be 06A3 and A2AE?

Edited by ScotFlieger
Extra question

Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

VID/PID

 

SZ0000    06A3A2AE1  (SZ00008082)
SZ0000    06A3A2AE3  (SZ00008147)
SZ0000    06A3A2AE4  (SZ00001844)
SZ0001    06A3A2AE0  (SZ00018578)
SZ0001    06A3A2AE2  (SZ00018218)
 
In  Blue, the serial numbers of the FIP
 
 
I managed to use Linda by modifying the file config-hid.lua.
For example, before modifying it:
 
J[1]={}
J[1][1]="06A3A2AE0"
J[1][2]="Saitek Device"
J[1][3]="9"
J[1][4]="1"
J[1][5]="12"
J[1][6]="0"
J[1][7]="0"
J[1][8]="SZ0001"   
 
Once modified
 
J[1]={}
J[1][1]="06A3A2AE0"
J[1][2]="Saitek Device"
J[1][3]="9"
J[1][4]="1"
J[1][5]="12"
J[1][6]="0"
J[1][7]="0"
J[1][8]="SZ00018578"
 
In red, it is that I added in the file config-hid.lua
I made the same thing for my 5 FIP.
It is of the temporary but that works
 
Sorry for my bad English

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

VID/PID

 

SZ0000    06A3A2AE1  (SZ00008082)

SZ0000    06A3A2AE3  (SZ00008147)

SZ0000    06A3A2AE4  (SZ00001844)

SZ0001    06A3A2AE0  (SZ00018578)

SZ0001    06A3A2AE2  (SZ00018218)

 

In  Blue, the serial numbers of the FIP

 

 

I managed to use Linda by modifying the file config-hid.lua.

For example, before modifying it:

 

 

J[1]={}

J[1][1]="06A3A2AE0"

J[1][2]="Saitek Device"

J[1][3]="9"

J[1][4]="1"

J[1][5]="12"

J[1][6]="0"

J[1][7]="0"

J[1][8]="SZ0001"   

 

Once modified

 

 

J[1]={}

J[1][1]="06A3A2AE0"

J[1][2]="Saitek Device"

J[1][3]="9"

J[1][4]="1"

J[1][5]="12"

J[1][6]="0"

J[1][7]="0"

J[1][8]="SZ00018578"

 

In red, it is that I added in the file config-hid.lua

 

I made the same thing for my 5 FIP.

It is of the temporary but that works

 

Sorry for my bad English

 

Hi Marcus, thank you for letting me know you have a temporary solution. Can you still email me at linda@awginfosys.net so I can send you a link for a test build?


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ScotFlieger,

 

Thank you for having reacted so quickly

 

That works very well, the serial numbers are complete

 

Capture.png

 

Bye And thank you again for this work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Scotfleiger,

 

I have the same problem as Marcus but in my case it's with goflight modules, the LGT II and TQ6.

 

Is it possible for you to send me the same fix you provided to Marcus?

 

Will this be included in a future release?

 

Thanks,

Brendanh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Scotfleiger,

I have the same problem as Marcus but in my case it's with goflight modules, the LGT II and TQ6.

Is it possible for you to send me the same fix you provided to Marcus?

Will this be included in a future release?

Thanks,

Brendanh

Hi Brendan

Can you let me see the devices you have connected as per above screenshot? I will send you a link via PM.

 

edit - the fix was included in 2.7.0.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again,

Here's the screen shot.

Brendan

 

That is useful. I can see the duplicate serial numbers but they are used with different VID/PIDs.  There should be no conflict. What version of LINDA do you have installed? LINDA 2.7.0 allows you to use longer serial numbers.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I'm using 2.7.0

 

The error that is flagged up is:

 

'Exception EListError in module Linda.exe at 00317CF7.

Duplicates are not allowed'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I'm using 2.7.0

 

The error that is flagged up is:

 

'Exception EListError in module Linda.exe at 00317CF7.

Duplicates are not allowed'

 

 

OK. Please try a test by disconnecting LGTII or TQ6. This could be the duplicate we are looking for (ie. the serial numbers).


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, disconnected LGT II and LINDA now works OK with remaining controls (after restarting PC).

The duplicate serial numbers are the source of the problem. I will PM you will a link to a test build I would like you to try.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if this is relevant. As I said I installed version 2.7.0 which shows as such on top left of the LINDA page as on my screenshot above. However I just noticed that when I start up, the 'radio' screen on my MCP II momentarily shows:

 

'powered by LINDA v 2.6.8'

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if this is relevant. As I said I installed version 2.7.0 which shows as such on top left of the LINDA page as on my screenshot above. However I just noticed that when I start up, the 'radio' screen on my MCP II momentarily shows:

 

'powered by LINDA v 2.6.8'

 

 

My fault. I did not update all the version number displays. The key one is that displayed in the LINDA GUI on the About Page.


Andrew Gransden

Scotland, UK

LINDA Support/Developer - VATSIM and BAVirtual - Airbus Flyer

i7 1TB SSD GTX980 - FSX/P3D - Aerosoft Airbus A318/A319/A320/A321 - FS2Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    33%
    $8,485.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...