Sign in to follow this  
BBoyJD10

P3D Crashing!

Recommended Posts

Hi there.

 

I recently bought chaseplane for my P3D simulator but ever since installing i get these freezes that causes P3D to say (Not Responding)

 

 

The only error i get in event viewer is:

 

The program Prepar3D.exe version 3.4.18.19475 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Security and Maintenance control panel.
 Process ID: 1678
 Start Time: 01d2796ee8ead3f6
 Termination Time: 146
 Application Path: C:\Program Files (x86)\Lockheed Martin\Prepar3D v3\Prepar3D.exe
 Report Id: 9ad4b6a1-e562-11e6-a207-0862662e5171
 Faulting package full name: 
 Faulting package-relative application ID: 
 
 
Please help or i want a refund.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Please help or i want a refund.

 

I certainly do not appreciate your aggressivity. I will help you anyway.

Note that ChasePlane is still in Alpha and that those issues are expected to happen.

 

Are you running ChasePlane v0.1.9x or v0.1.5xx?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enable Experimental Versions in ChasePlane's Preferences and relaunch it. Let me know if the issue is still happening

 

Regards,

Keven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i just tested P3D with experimental versions on and the issue is still happening, loaded in the FSUIPC auto save worked for about 10seconds then froze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, try disabling Advanced Features from CP's Preferences and let me know if it still happens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there just a quick thing i just found out. I just tried starting P3D using the same FSUIPC saved without any addons ASN VPILOT or CP and it still froze after 10seconds not sure if it is my P3D then after the install...


Another update: just tried loading in same aircraft at the airport and it is working fine... maybe my scenery is corrupted?


Update 2: just tried loading in the same world save with advanced features OFF and it still froze?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue might be related to the save file then, if you load a fresh flight, does it still happen?

 

Disabling Advanced Features removes any background trickery we have with the simulator and reverts back to pure SImConnect. If you are still having issues with Advanced Features disabled, it might have something to do with Sceneries, Saved Flight, Aircraft or a corrupt simulator install.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The P3D repair seems to have fixed the issue! Not sure what was wrong but i very much appreciate your help and quick and speedy support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh now im having an issue with chaseplane itself i cant actually load it anymore... it just is not responding the sim is fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh now im having an issue with chaseplane itself i cant actually load it anymore... it just is not responding the sim is fine.

 

Try restarting both (and the computer as a last resort)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this