Jump to content

Sign in to follow this  
Coolieboy

PMDG_Interface.dll Caused MCP and Overhead Panel Issue (Solved)

Recommended Posts

This is for anyone that needed support in solving a similar problem. In case you're still scratching your head and aren't a tech guy (me included), I found the solution...

 

http://imageshack.co...7154/6okTGi.png Autopilot working but MCP isn't showing it

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

FIXED. It turns out activating the PMDG_Interface.dll file was what caused the issue. Not sure why a PMDG file would cause an issue but not activating it upon startup solved the issue above.

 

http://imageshack.co...8778/Qr41oS.png Now it's normal.


Leon Jackson

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


FIXED. It turns out activating the PMDG_Interface.dll file was what caused the issue. Not sure why a PMDG file would cause an issue but not activating it upon startup solved the issue above.
 
http://imageshack.co...8778/Qr41oS.png Now it's normal.

 

I'm not sure if I'm misreading your post, but it wasn't our file causing the issue. When you first install the aircraft, the sim asks if you would like to 'trust' the dll that we install. If you simply clicked without reading, or (more commonly) hit the enter button while doing something else (selecting "no" by accident), then the sim will not allow the dll to run. That dll, of course, is required for our aircraft to work. If it can't be used by the sim, then you will naturally see issues.

 

Hope that explains it a bit more.


Kyle Rodgers

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey kyle but it seems he said that disabling that made the issue go away. BTW am having the same issue as him and have a open ticket. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure if I'm misreading your post, but it wasn't our file causing the issue. When you first install the aircraft, the sim asks if you would like to 'trust' the dll that we install. If you simply clicked without reading, or (more commonly) hit the enter button while doing something else (selecting "no" by accident), then the sim will not allow the dll to run. That dll, of course, is required for our aircraft to work. If it can't be used by the sim, then you will naturally see issues.

 

Hope that explains it a bit more.

Hey Kyle. When I 1st installed the 744, I clicked "Run" on all of the prompts that was required for the plane to work. I singled out the PMDG_Interface dll as the cause. Not sure why as other simmers do not have this problem but perhaps it's my rig that makes it incompatable. The plane is working fine without it.


Leon Jackson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...