joelpacheco

File button does not work

Recommended Posts

I always ran P2A from a remote PC without problems. I just installed the demo in the FSX computer to evaluate performance before I do the move to only one PC.

It installs and connects to the simulator but that's about it. If I push the button to center the map on the aircraft, it center to where I am in the simulator but it does not show the aircraft. And when I push the button to file, It seems like thinking but it never finishes filing. 

I tried reinstalling FSUIPC and P2A itself but no luck.

I would appreciate any tips to what the problem is.

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Joel,

If it's not showing the aircraft, that sounds like it's not fully connected.  The other symptoms sound like lack of resources or possibly inability to access some resources.

First thing is to be sure you are running the program as Administrator by right-clicking the program icon or exe file and selecting the "Run as Administrator" option.

If that doesn't fix it, check to see if Memory or CPU usage is high.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dave, I had a chance to try it today. CPU usage is 12% and memory less than 50% but still never finishes filing the plan. It sees if I change the freq in the radio, sees my location but still doesn't show the plane icon on the map, and doesn't play atis.

I wonder if it requires a service that is disabled on this computer. Is there a log where it will show fails to talk to a service or a missing file? something like that that can give a clue of where to look?

Thanks,

Joel 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joel,

If you are getting the green Connect button and the 3 messages in the Speech Text window, you should be seeing the plane icon.  Only FSUIPC is needed to get that.  There could be a problem with access permissions on that computer.

Have you tried running the program as admin (right-click the icon or exe file and select Run as Administrator from the menu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank Dave,

Yes, I installed it as admin and also ran it as admin. Also installed in the root of c:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joel,

Please email me a screenshot of P2A before and after you press the File button.  It might give me a clue.

Thanks,

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved!

The problem was the speech recognition engine was not starting because of the call sign I was using. Selected the "Airline Call Sign" box and everything is normal now.

Almost wasted the trial period and it was my fault.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now