Sign in to follow this  
Daedalus

Beaver CTD when selected

Recommended Posts

Hi all,

I just purchased the Beaver and installed in P3D v4. I load the default flight (F22). Then I select to load the Beaver, and all I get is a crash to desktop (CTD). Is there anything I can do to fix this? 

Any idea or suggestion would be very welcome !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Did you follow the instructions on how to install this product?

No AV on download and install.  Make sure AV is not scanning the sim directory.  UAC off.  Running the sim as Admin. Making sure you have all of the necessary libs installed.  Making sure that, if you have it, the estonia tool is totally disabled.

If you did all of these things, and still have issues, then please read page one of the manual for assistance on how to get help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Milviz. Thank you very much for the reply. Unfortunately I have done all steps you mentioned and have no success.I have no AV, UAC is off, I always start P3D as admin.  

Apologies but I don't see how to get assistance on page one of the manual. I can see the installation instructions but that's all. I suppose you refer to this information: http://milviz.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=6455&sid=f32ed73f0df9f934e0f5fb8775570a26

The problem is I don't have access to the forum yet, so I can't see the "Redistributables" help page on the bottom of this. 

Waiting for your reply..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Page one is where you contact oisin at milviz dot com with your proof of purchase.  You'll have to wait till then.

FYI, if you're running win 10, you've got windows defender on.  You'll have to disable it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you again.:) I have already sent to oisin and waiting for his reply. I have Windows 10. I'll try to turn off windows defender and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you run the configurator yet? If not, run it and select some options, then try again. Also, if you have P3D configured to go directly to the flight, set it to stop at the scenario configuration screen so you can select the Beaver before going into the flight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your replies. However nothing worked so far. I disabled Windows defender, uninstalled, re-installed. CTD upon selecting the airplane. I always start P3D in scenario menu screen. Even if I select it before I start a flight and load the scenario, again the sim crashes. I have also used the configurator, it doesn't change anything no matter what I select. Something is very wrong here...Any ideas how I can resolve this? I bought the plane but can't use it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, it seems something was wrong with my P3Dv4 installation. I double clicked the "delete generated files" file in the P3Dv4 directory, and the beaver is loading fine now. Thank you for your support! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this