NickFlightX

P3D v4 Black flashing

Recommended Posts

My P3D v4 has been having a problem for a while. It has been flashing completely black at random times for no reasons, and I have no idea why. I have reinstalled the sim multiple times, and this happened on a clean install of P3D with the only 2 things installed being the Q400 and ASP4/ASCA. Anyone have ideas?

 

This has 2 examples of when it happens, happens much more often though.

https://www.youtube.com/watch?v=W02n8mPqtaU&feature=youtu.be

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Nick , not knowing what your system specs are I guess that your video card is either not coping , not getting enough power or getting too hot...

Jorge

Share this post


Link to post

This is the only application it happens in. Here's me specs.

i7-4790k OC to 4.5Ghz

GTX1080 FTW2

MSI Z97 Gaming 5

16GB Corsair Vengence 1600Mhz

Corsair CS650M power supply

Share this post


Link to post

Hi Nick

 

What are your current settings in P3D?

Are you using PTA and if yes, deleted shaders? Restored default shaders?

 

Share this post


Link to post

Overclocked 4790 with GTX1080 and an 650W power supply, sounds like power problems due to overclocking.

Turn down your CPU OC to 4,3 and try again.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now