hd98682

Problem installing GTN650 for xplane11

Recommended Posts

I've installed the RealityXP GTN650 and Garmin Trainer, but when I go to the Plugins menu on Xplane11, the GTN650 isn't listed. I can run the Garmin Trainer outside of Xplane11.

I've obviously missed something. I've reinstalled the RealityXP GTN650 twice and it tells me everything is up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Posted (edited)

Hi,

Please see p4 of the User's Manual. This is: Plugin | Reality XP GTN | GTN 1

Do you see any "Reality XP" plugin submenu? If not, the plugin is not installed or not running.

You might want to review the RXP log files then (see User's Manual for file/path).

Also, have you selected "XPlane11" as an installer target? Did it pick up your XP11 installation folder ok?

Edited by RXP

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, RXP said:

Hi,

Please see p4 of the User's Manual. This is: Plugin | Reality XP GTN | GTN 1

Do you see any "Reality XP" plugin submenu? If not, the plugin is not installed or not running.

You might want to review the RXP log files then (see User's Manual for file/path).

Also, have you selected "XPlane11" as an installer target? Did it pick up your XP11 installation folder ok?

Thank you for the quick response.

 

Yes, I'm looking at Page 4 of the manual and no plugins are listed in the submenu.

Here is the contents of rxpGTN.xpl.log

18/04/12 18:55:39.486 11304 -    ] # win.xpl version 2.4.16.0
18/04/12 18:55:39.485 11304 INFO ]

Yes, I selected xplane11 as the installer target. What files or folders would I see in the xplane11 folder to tell me that the RealityXP GTN650 had installed correctly?

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should have: "XPlane\Resources\Plugin\rxpGTN\64\win.xpl" folder

Obviously it runs since it shows a log file.

See user's manual p6, first line, and the footnote.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Resources\Plugin\rxpGTN" folder has a 32 folder and 64 folder. The 64 folder is empty. The 32 folder has a win.xpl file with a Date Modified of 04/08/2018 4:59PM.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, this means the 64bits plugin file has been 'deleted' somehow. Anti-virus quarantined files?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, RXP said:

Well, this means the 64bits plugin file has been 'deleted' somehow. Anti-virus quarantined files?

Yes, that's it Windows Defender identified 3 Trojan files shortly after the install which I deleted. How do I reinstall this thing now? When I try to reinstall, the installer tells me "everything is up to date" and nothing changes.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, hd98682 said:

When I try to reinstall, the installer tells me "everything is up to date"

Well, you might try uninstalling, then reinstalling?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, RXP said:

Well, you might try uninstalling, then reinstalling?

That worked. I'm up and running. It looks good.

Thanks very much for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm glad you're up and going! Thank you for the quick feedback too!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now