Sign in to follow this  
sddjd

CTD's with PMDG aircraft v4.1

Recommended Posts

Has anyone made any progress or even narrowed down reasoning behind this behavior? I've lost MANY recent flights to CTS's only while flying my much-loved 777 and 747 products. 

For the past several weeks I have been unable to make a westbound flight from the UK or from Hawaii (PHNL) without the sim vanishing roughly 100-1500 miles into the flight. 

This IS reproducible (today I tried three times to fly PHNL-ZBAA in the 777 to no avail). If I make the exact same flight using the QW787 I have no issues. Same goes for departing EGLL; any attempt to fly to Sao Paulo, Dulles, or Mexico City crashes the sim using the 777 or 747. Again, no problem completing the flight with the 789. Similarly had a CTD attempting Mex City > LA in the 74F. 

I have not made any changes to my installation in weeks, maybe months besides liveries and the QW product. The pmdg behavior began before that, and I've reinstalled them and the VC redist packages several times. I've been through the troubleshooting guides, but am not about to reinstall Windows and p3d as sometimes is suggested (too much work software and info). 

The sim fails consistently with a g3d.dll, sometimes a sound.dll error. Almost always they are preceded by a python service error (?). 

I'm out of ideas beside grounding my 74/77 fleet for now and hate to do so.  

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

There is another thread here -

which might be of interest to you - It covers the random but consistent crash on westbound flights at the same point roughly.

Share this post


Link to post

Why don't people update when it can solve these very problems?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
6 hours ago, dgraham1284 said:

Why don't people update when it can solve these very problems?

 

I'm not sure about OP but in the linked thread above, it was started in 4.1 and has been going on so long, it still happens in 4.2.

Share this post


Link to post
7 hours ago, johnnycrockett said:

I'm not sure about OP but in the linked thread above, it was started in 4.1 and has been going on so long, it still happens in 4.2.

Exactly- the various known issues that 4.2 has introduced for many users (simconnect window, potential GSX problems, etc) have held me off that update. LM has acknowledged some of these in their own forums, so will be waiting for 4.3 hoping it addresses more than it introduces 👍

Regardless, the referenced thread above (in which I've participated) has focused on the Labrador area and includes a wider selection of aircraft. It may be the same, but I've seen the same behavior all over the globe with only my pmdg aircraft which suggests it may not be scenery related (as with Labrador). 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this