Sign in to follow this  
737NGfun

P3D won't start after uninstall Active Sky 2016

Recommended Posts

Hi everyone
I have a problem with my P3D which generates an error.

60a341b35252d66e.jpg


The P3D version is 4.3.29.25520.
I have many ORBX sceneries and PMDG 737 NGX installed, however, the problem most likely appeared after uninstalling Active Sky 2016. I remember that the uninstaller asked me whether to delete also user data, xgauges, etc., I clicked YES and then did not run the simulator and did not check if it works properly.
Yesterday I ran sim and it does not work. I tried to install Active Sky again but it did not help. I also reinstalled the .NET Framework 4.6.2 many times and it did not help. I'm broken. Many months of my work on the P3D configuration went to waste.
What else can I do to avoid reinstalling everything?
Thanks

Edited by 737NGfun

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Have you tried deleting your prepar3d.cfg file and let it generate a new one?  Also have you checked the HiFi Sim Tech forums to see if this issue has been posted before?

Edited by exeodus

Share this post


Link to post

you say

6 hours ago, 737NGfun said:

the problem most likely appeared after uninstalling Active Sky 2016

This should be ASP4 for the Prepar3d version you are running, is this just a typing error.

bob

Share this post


Link to post

Yes, I tried deleting (renaming) prepar3d.cfg, scenery.cfg, terrain.cfg, dll.xml etc., also shaders folder, RAASPRO folder, PMDG folder, ORBX folder... No change.

I even renamed all Prepar3D v4 folder (in AppData Local, Roaming, ProgramData, Documens) and no change 😞

 

Onebob, when Active Sky 2016 and then ASP4 was installed, Prepar3D worked perfectly. I mean, Active Sky 2016 not worked in the simulator, but simulator worked normally. Then I installed ASP4 patch for AS2016 and all worked fine. The problem appeared during the last week and of what I remember the only thing that I changed in simulator during this week, was to uninstalling Active Sky and then AS Connect from the control panel. I remember that the uninstaller asked me to delete also user data, weather data, xgauges, etc., and I think something has been removed that should not be removed.

 

Event Viewer show errors:

Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 4.3.29.25520, time stamp: 0x5b2c3263
Faulting module name: ucrtbase.DLL, version: 10.0.10240.16390, time stamp: 0x55a5b718
Exception code: 0x40000015
Fault offset: 0x0000000000065a5f
Faulting process id: 0xf2c
Faulting application start time: 0x01d46309e1575981
Faulting application path: P:\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\ucrtbase.DLL
Report Id: 239400b3-cefd-11e8-89fb-002683142581

and

Application: Prepar3D.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an internal error in the .NET Runtime at IP 000007FEF0D307E6 (000007FEF0B90000) with exit code 80131506.

Windows 7 x64, i7-2600K, 20 GB RAM, MSI GeForce GTX 1060 6GB, Seasonic X660W, SSD Samsung 860 EVO 500 GB.

Everything worked great until last week.

Edited by 737NGfun

Share this post


Link to post
1 hour ago, 737NGfun said:

Then I installed ASP4 patch for AS2016

ASP4 and AS2016 are different programs, ASP4 is for the 64bit version of Prepar3D 4.3 and AS2016 is for the 32bit version of Prepar3d version 3, you can't apply updates for ASP4 to AS2016.

bob

Share this post


Link to post

Looks like the problem caused by ReShade. I renamed dxgi.dll (it's ReShade library) and P3D works like a charm. I don't know why, because ReShade has been working properly for several weeks. Reinstalling ReShade didn't help but the most important that P3D works 🙂

 

Edited by 737NGfun

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this