Jump to content

dvasi

Blank screen after PC update (resolved)

Recommended Posts

Hello, I updated my PC changing motherboard and processor. I reinstalled x-plane 11 (11.34), copied the aircraft folders I had previously saved and now the GTN650 and GTN750 no longer work. I have already tried to uninstall everything (Garmin trainer, GTN650 and GTN750) and redo a complete installation from scratch with the 2.5.17 but without success. I have several planes where 650/750 were configured but none work. Black screen on everyone, regardless of the power option. Any suggestions?


Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure you delete the preferences content. This is usually needed after hardware change, but also may be needed when you update versions. 

 


Jude Bradley
Beech Baron: Uh, ATC, verify you want me to taxi in front of the 747?
ATC: Yeah, it's OK. He's not hungry.

X-Plane 11 and P3D v4

System specs: Windows 10  Pro 64-bit, i7-4790K Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5, RTX-2070, 32GB RAM  1X 1TB M2 for X-Plane 11, 1x 500GB SSD for P3Dv4, 1x256GB SSD for OS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanx Jude, I reinstalled x-plane from scratch and copied back only the joystick preferences, so I don't think that's the problem but I can try to delete them again and see what happens.


Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, I tried to delete the preferences folder but without any results. The problem remains.


Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Can you confirm you've reinstalled using the e-commerce installer?

And like any other problem, it is easier starting with the diagnostic information available. Can you please post the content of the RXP log files (see user's manual for file/path)?


Jean-Luc | reality-xp.com
This message from Reality XP is protected by a disclaimer: reality-xp.com/aboutrealityxp/email.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jean-Luc,
yes, I can confirm that I have reinstalled from the e-commerce installer (rxpGTN-750-XPL.exe).
I have now enabled the log (DebugValue = 1 and LogTrainer = 1) and I enclose the results.

rxpGtnSim.dll.log:

19/06/06 09:09:04.068 08860 -    ] # rxpGtnSim64.dll version 2.5.17.0
19/06/06 09:09:04.067 08860 INFO ] 
19/06/06 09:09:24.513 08860 INFO ] GTN 750.1 - TRAINER 6501
19/06/06 09:11:06.565 08860 INFO ] GTN: 01 ..\..\src\krnl\krnl_lib\sim\hwm_nand_drvr_sim.c(827) (null)

rxpGTN.xpl.log:

19/06/06 09:09:01.956 08860 -    ] # win.xpl version 2.5.17.0
19/06/06 09:09:01.955 08860 INFO ] 

Thanks for your attention.


Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jean-Luc, I found a solution on this post:

but, after I grant user rights to sys_nand file, the error changed as follow: 

19/06/06 12:28:36.244 09288 -    ] # rxpGtnSim64.dll version 2.5.17.0
19/06/06 12:28:36.243 09288 INFO ] 
19/06/06 12:29:36.205 09288 INFO ] GTN 750.1 - TRAINER 6501
19/06/06 12:32:05.154 09288 INFO ] GTN: 01 ..\..\src\krnl\krnl_lib\sim\hwm_eeprom_win32.c(260) (null)
 


Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you for your prompt assistance. I installed the 2.5.18 and followed the directions. The solution worked.

  • Like 1

Daniele  -  I-DVRA  -  LIDE  X-PLANE 11.40
DEVICES: Brunner CLS-E Yoke, Saitek ProFlight Rudder,  Saitek Switch Panel, Virtual Fly TQ6, HP Reverb
HARDWARE: MSI Z390 GAMING PRO CARBON - i9-9900K @ 4.80 GHz - Vengeance PRO DDR4 3600 32GB - Gainward RTX2080TI Phoenix GS 11GB - 1 SSD Kingston HyperX FURY 240GB - 2 SSD Crucial MX200 1TB - W10 Home 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...