Jump to content

Sign in to follow this  
robta

Pf3 TGS not working with MCE

Recommended Posts

Hi, I am hoping someone may be able to assist on this forum as a followup to extensively reviewing the issue (including my settings and flight logs) on the Pf3 forum to no avail.

The problem is that both MCE and Pf3 work well when used in isolation but when used together it appears that somehow MCE stops the taxi guidance (TGS) in Pf3 working. Otherwise both work together very well.

This problem developed some time ago but it took me a little time to realise and try to address it so I'm unsure as to what other additions or changes may have been made within the sim around that time, so harder to pinpoint.

Initially when I installed both programs the problem did not exist. I have recently updated MCE in the hope it might fix it but it didn't. 

To illustrate: Both programs work together without problem from the setting up of a flight (I use Sim Brief) including to obtaining clearance, pushback and startup. Following this I request the VCP to obtain taxi clearance which he does and repeats back. It is at this point when the TGS should commence but does not.

While I have not tested every aircraft that I have, the issue exists in the PMDG 737 NGX; NGXu; 747-400 and Aerosoft A320/321.

I have checked all settings in Pf3, including the Pf3 MCE ini file etc. I have also perused some previous threads here back in 2017 but have been unable to find the cause?

I am using P3D v 4.5 with hotfixes. I also use Active Sky (current beta) and GSX 2.

Together these are great additions and in one sense this is a small problem but I would like to be able to restore it.

I would be grateful for any feedback, fixes or suggestions, not least insight into anything I am just not seeing.

Thanks,

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/25/2020 at 1:51 PM, robta said:

The problem is that both MCE and Pf3 work well when used in isolation but when used together it appears that somehow MCE stops the taxi guidance (TGS) in Pf3 working. Otherwise both work together very well.

Thanks,

Robert

Not sure I understand. Could you elaborate further.

What actions are you taking and what are you expecting?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, what I mean is that if I commence a flight with only MCE, it works correctly. If I commence a flight with only Pf3, it works correctly - including TGS.

When I commence a flight using both MCE and Pf3 together, the Pf3 TGS fails to work.

Thanks for your interest.

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    28%
    $7,145.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...