Jump to content

Sign in to follow this  
Avenger2000

Help with A321 Autopilot

Recommended Posts

I’m doing the mission Rome Naples Airline Run.  I can’t seem to gain altitude much using the AP. I have throttle set to full and the ATHR button pressed and the VS set to 2000 and the altitude set but the plane gains altitude very slowly. Not like on other planes. Also it says my altitude is set to 11000 at the top of the altitude meter but the blue outline (the bug?) is all the way at the bottom. Is there some setting I am missing in autopilot or am I not going at full speed? The N1 on both thrusters is set to over 90. Which AP dials do you have to press in to turn on?  I think it’s only the heading and Alt dials.  Any help would be appreciated.  I’m a stickler for doing the missions in order but I got stuck on this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I remember, the A/P buttons darken a bit when engaged.  You should see Altitude, Heading and Speed symbols in the PFD if the buttons are set correctly!

In my screenshot, the ones circled in red will darken and make sure the ones circled in green are lighted.  My numbers are not correct for being on the ground, so those can be ignored.  Also note the things circled on the PFD indicating everything is on!

 

171fbd6e-627d-47ba-8c62-a219480f853c (1).jpeg


Charlie Aron

Awaiting the new Microsoft Flight Sim and the purchase of a new system.  Running a Chromebook for now! :cool:

                                     

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 3/2/2021 at 4:17 PM, charliearon said:

If I remember, the A/P buttons darken a bit when engaged.  You should see Altitude, Heading and Speed symbols in the PFD if the buttons are set correctly!

In my screenshot, the ones circled in red will darken and make sure the ones circled in green are lighted.  My numbers are not correct for being on the ground, so those can be ignored.  Also note the things circled on the PFD indicating everything is on!

 

171fbd6e-627d-47ba-8c62-a219480f853c (1).jpeg

Thanks, this helped to figure out my issue.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    48%
    $12,190.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...