Jump to content
Sign in to follow this  
cmdn

5.3 HF2 afcad parking stands issue

Recommended Posts

Hi,

i recently updated P3d to 5.3hf2 from 5.2hf2 following these steps;

Uninstall client and content

Delete shaders

Delete p3d.cfg file

Install client

Install content

Fire up the sim without asp3d first time

Set your options like desired

Run default scenario

Close sim
 

I am seeing quite a strange issue, all my afcad (bgl) files seem to be corrupted. All the parking stands assignment have become pretty much random. I tried to edit them and reassign the gates using airport editor I also tried to reinstall the airports and reinstall P3d scenery but so far nothing has worked. 

 

This is very odd and it has never happened to me before. Is there something I am missing. 

Share this post


Link to post

did you also uninstall scenery and reinstall v5.3 scenery?

clear shaders folder and delete generated files?

 

cheers Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post

Hi Brian, 

I did reinstall 5.3 scenery I also did clear shaders folder. 
i am not quite familiar with this delete generated files, isn’t going to remove all my sceneries installed? 

Edited by cmdn

Share this post


Link to post

it shouldn't do, but you could always backup the folders first. There are 6 folders in total scattered around the drives.

 

Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post

Alright I will try this.

do you think that could really solve the problem ? 

Share this post


Link to post

well it won't make it worse.

Did you also restart the pc after the install?

 

Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post

I did restart my PC , On all my addons installed the parking stands assignment are random even though the afcad seem correct.

Share this post


Link to post

ok, when you go into p3d can you check that your 3rd party airports are above all the standard default scenery. It sounds like there all mixed up.

There is a great program called lorby's p3daddonorganiser. it free you will be able to check and move scenery up or down the scenery list

Downloads - Lorby-SI heres the link to the website.

Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post
31 minutes ago, cmdn said:

i am not quite familiar with this delete generated files, isn’t going to remove all my sceneries installed? 

It will have done so I hope you backed up your scenery and addon folders first.

Really this is the nuclear option and isn’t required for a point update. Uninstalling scenery and reinstalling it would have solved any problems.

  • Upvote 1

Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

Ray, did you read my posts. that was exactly what I suggested - backup the folders first.

 

Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post

Reinstalling hasn’t done anything for me. I first thought it was from a certain publisher but I believe all my sceneries have the very same issue. And I did check addons are all above standard default sceneries. 
 

I honestly don’t understand why all my sceneries run normally P3d runs fine as well but only this parking stand assignment is a problem. 

Share this post


Link to post
18 minutes ago, brianwhtn43 said:

Ray, did you read my posts. that was exactly what I suggested - backup the folders first.

Brian

He didn’t confirm that he’d done it Brian, only that he would try it.

Running Delete Generated Files is totally unnecessary for point updates.

  • Like 1
  • Upvote 1

Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

Point taken.

Brian


🛩️ Brian Houghton

System: P3D V5.3 HF2, Intel i7-9700K o/c to 4.5Ghz, Nvidia RTX 2070 Super, Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD, 2x1Tb Samsung 860 EVO SSD, MSI Z390 M/B, 32Gb G.Skill DDR4 2133 Mhz RAM, Win 11 Pro 64-bit 21H2,Samsung UHD 43" LED TV, Benq 27" HD monitor.

2nd PC: Networked for atc, charts, and streaming. Intel i7 4790k 4 Ghz, Nvidia GTX 1070, Samsung 970 Evo, 2x sata drives, MSI Z970 M/B, 32Gb G.skills DDR3 Ram, Win 10 Pro 21H2, 2x Benq 27" Monitors

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...