Sign in to follow this  
Guest searay380

Trouble with Elevator Trim

Recommended Posts

I fly the stock FSX 737-800 and have trouble getting the elevator trim to stay in the take off position. I'll set it to 5 degrees, start the take-off role and the trim starts to change on it's own. Usually down which makes it impossible to take off. I also tried the stock 747 and it did the same thing. Am I missing something?ThanksASUS P5N32-E SLI PlusEVGA 8600 GTS 256mbIntel E67502 GB DDR2 800Zalman ZM600-hp power supply

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Ya, I'm pretty sure that was the problem. I did more searching and found that explaination in a previous forum question. I tried it last night with the autopilot off until after take-off and I had no problem.Thanks:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taking off with active autopilot and / or autothrottle is a No-No.Autopilot should be enabled at 1000 ft AGL (at least when flying a 737)J

Share this post


Link to post
Share on other sites

Being new to this, I thought as long as the auto throttle, Auto altitude and heading buttons were off and the Autopilot master was on that the autopilot wasn't really doing anything.Obviously wrong.Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this