Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

0101peter

PMDG 747 FSX Flap Settings

Recommended Posts

Hi allWhen setting the flap settings the carriers on both wings extend into position and act appropriately when raising/lowering flaps but the slats do not move into any position from the original UP position. This applies to both the 400X & 400F and to all liveries also to all flap degree settingsDoes anyone have any ideas as to why this is happening?Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

No bleed air pressure? The LE flaps are pneumatic. Check the bleeds are open and there is duct pressure indicated on EICAS.Kevin


ki9cAAb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advanced Animations On?CheersPaul


Is there a way to auto ignore trolls, flamers and any post with a +1 in it here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest hangar744

Bleed air is not necessary for the LE. It should automatically switch to primary electric mode. However I've never seen the FLAPS PRIMARY EICAS CAUTION MESSAGE. Also the MAIN EICAS should change to EXPANDED FLAPS DISPLAY MODE which I've never managed to trigger in FS9 744.Sometimes I also get really strange flap sequencing , uncommanded runaway flaps...etc. I don't know how it's done in the 744X flap logic, but the FS9 744 needs at least on engine running. Reason: unknown.I would also try alternate flaps with at least one engine running. Let's hope you only deal with some minor animation problems, so keep on eye on your flap position indicator instead.I hope you'll get your things sorted.EDIT: PS: be careful, 744's have no SLATS.Happy extractions and retractions,delcom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your replies.I will try every suggestion.Paul: Unsure where I would find Advanced Animations as you suggest.Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peter,Re advanced animations start FSX then go to Settings and at the bottom of that Settings page go to Customise. You'll then be taken to a Settings - Displaty page and you'll see a tick box "advanced animations" in the Global Options section.Tick that box then Ok.You'll find that should fix the problem.Peter (from NZ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for guiding me to "Avanced Animations" which when checked, you so correctly knew, has fixed the problem.Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $680.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...