Jump to content

Sign in to follow this  
Damian Clark

Public Beta for ActiveSky wxRE v1.91 now available (BETA4)

Recommended Posts

****BETA 5***V1.91 Beta 5 now available...http://www.hifisim.com/wxre191updaterc5.zipSee revisions below for changes....*****************Hi everyone, The beta for 1.91 has started, and is publicly available (to existing wxRE 1.x users ONLY)...Download link: http://www.hifisim.com/wxre191updaterc3.zipUse at your own risk - this is a non-supported BETA version (official release should occur within 1 week). Here's what's changed:Revisions to v1.91 (from v1.90)* Added code to check for a stuck global weather condition, where wxRE writes are not being accepted by FS9 (intermittent problem reported on some systems) - When this condition is detected, nearest localized stations will be written to with the same global wx conditions - You should DISABLE CLOUD TRANSITIONS if you experience this condition often, to prevent excessive stutters* Fixed problem with heavy rain value scaling in FS2004 (caused crash in FS2004 when heavy rain was present)* Fixed problem with TCU strings (Towering Cumulus) in METAR not being generated correctly* Fixed problem with TS strings (Thunderstorms) in METAR not being generated correctly* Added continuation of offline download process even if TAF data is erroneous (TAF data skipped)* Added option to use short-term TAFs instead of standard 24-hour TAFs (useful in some countries for more consistent METAR/TAF conditions)* Removed "Update FD On New Station" option which was a waste of bandwidth (when enabled) - To enable more frequent FD updates, just reduce the interval settingThanks for testing!!! Please supply feedback here on this thread or via email to damianc@hifism.com.. Thanks everyone!-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jack

Damian, I sent this post to "damianc@hifism.com" and it was returned as "undeliverable". Hope it's not something I said :~)Hi Damian I've updated my computer hardware to semi-current and my OS to XPHome. Everything works except wxRE! I'm getting "Trouble reading ini . . . . . . ". Have tried to download both offline and online files but can't get any weather station, only: Weather Station xxxx ; 99999999nmThen: Bad Data Winds Aloft/Try at next interval I've tried different locations with identical results. I'm using new modem that is functionig quite well, for a modem. I'm using Registered FSUIPC v3.04 and have done all settings there and in wxRE and FS9 by the book. Could it be the NOAA servers? Or am I off on a trip to Wonderland? Regards, Jack Decker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack,With the new OS did you install a firewall that needs to be configured? I am running wxRE right now with no problems from the server.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest dirk1000

Hi, Damian Using AS 1.9.06 beta, I feedback with this: METAR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jack

Jim,No firewall, unless something is built into XP Home that I haven't noticed. wxRE worked fine in 2002 (Beta team member). This is 1st attempt in 2004.Guess I'll go back to the drawing board.Thanks,JackD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest dirk1000

Hi, Damian>Thanks for testing!!! Please supply feedback here on this thread or >via email to damianc@hifism.com.. Thanks everyone!>-DamianIs your e-mail address damianc@hifisim.com ? An "i" in ...@hifism ?RegardsDirk Trotteyn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jack

Jim,Where is the wxRE.ini supposed to reside? It is automatically sent to: C:Documents and SettingsJack Decker, along with erroneous wx files that have been generated. The .ini lists offline file destination thusly: WXREOfflinePath = C:Documents and SettingsJack DeckerMy wxRE installation is located at: C:Program FilesActiveSkywxREIf this is incorrect, how do I change it? I will edit the .ini if neccesary, given the correct info.Thanks,JackD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dirk,Yes I got the same results with the first two METARs also. Damian, the error in FS is that g2d.dll error. The ONLY time I have gotten this is with those METARs.Yep, the e-mail address is wrong. There should be an 'i' in hifisim!Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

JackD,Check in the XP help. I'm no OS expert and I still run 98SE, but I recall other postings in general at AVSIM with users that have Internet connection issues.OR:::Your wxRE.ini file must be in the main ActiveSkywxRE folder. What you may have here is two installs of AS. That might also be why you are having connection problems. Without me sitting at your computer I would say that the best thing for you to do is completely un-install AS and start from scratch. Install the base installation and then upgrade to 1.91.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest BC_KBOS

There is currently a line of T-Storms between Houston and Galveston (0100 EDT 22AUG03). Went there and started ASWXRE. WX seemed to load, nothing fancy. Took off and headed to Galveston. No T-Storms. Checked the advanced WX options in the sim and the upper wind was set at...100000. Turned it down a notch to 99999 and POOF, the storms appeared.FS2K4 seems to round up to that number for some reason. Strange, very strange.BChttp://jdtllc.com/images/RCsupporter.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest dirk1000

Hi, JimWith yesterday weather downloads (212100Z), all went righth. No failure in 10 different test zones.It was like a METAR file corruption. Metar20Z.met(day 20)has 2.414 KB size (wen normal for my are 1.500 KB max.)ThanksDirk Trotteyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dirk,Glad you are up and running, but those first 2 METARs still caused FS04 to crash for both of us. I hope that the data does not keep showing up in METARs causing other users problems.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest BC_KBOS

Damien,I just installed the latest FSUIPC and reread the instructions. Should have done that a while ago. I had the option under FSUIPC winds for "extend upper wind layer upward" selected. This sets the limit to 100,000 feet from FSUIPC and overrides your setting, which shows as 90,000 feet (as per your intentions) after I turned OFF that FSUIPC setting.So the wind thing was my fault and I apologize for sending you on a wild goose chase. Who wants to tell Pete D he needs to change that 100,000 foot thing to 99,999 feet?I now wonder how many settings in FSUIPC could be getting people (like me) tripped up... RTFM. That sound you hear is me banging my head on my desk...BChttp://jdtllc.com/images/RCsupporter.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

V1.91 Beta 2 now available...http://www.hifisim.com/wxre191updaterc2.zipThis fixes a problem with heavy rain in FS2004 that would cause an FS crash, and adds an option to use PREVIOUS TAFs instead of CURRENT TAFs (useful when flying outside the US). If you experienced any problems with beta 1 please install this update and test for the fixes - thanks!!-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi it should be fixed in beta 2... see the top post again for the new link..-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest John_Hirsch

New beta does not like my win.ini file (error window: "Error reading wxre.ini file - ...) and does not know where the airplane is located (Active Wx Station XXXX / 99999999nm).Tried to restart with no wxre.ini file and it builds a new one that gives the same errors.Unfortunately, I removed the B1 update so I now have no working wxRE version available.Any thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

John,I just updated with no problem. During the update install process did you point the update to your ActiveSky folder? Suggest that you start with your base copy and directly update to the latest. Please let me know if I can be of more help!Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest John_Hirsch

Thanks, Jim, for the quick response.Something went belly up somewhere. After uninstalling everything and reinstalling the base archive and then the latest update, the problem is gone and all is well again.Your suggestion helped - thanks again.Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will state that the above METARs that were causing a FS04 crash in beta 1, work as they should in beta 2.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest dirk1000

Hi, Damian...With AS 1.9.08 installed, and the brand new FSUIPC 3.05, I did the following tests from FS9.With all of the tests, I found no trouble, exept for KIAH airport, which was not found in the FS9 airport database.This are the tested METAR

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jack

Jim and Damian,Finally found the cause of my week old problem! Don't know if it was my system or wxRE: I followed the book with installation of FSUIPC & wxRE v1.91b. The last thing I did before opening wxRE was copy the .EXE and clicked on "pin to start menu". Then used that shortcut to open wxRE in my brand new OS, XP Home & SP1. Then tried to generate .ini, resulting in every error you can think of. This continued until I finally deleted the shortcut as the last resort and went back to the original .EXE. Bingo! All data appeared in its proper form and the .INI appeared in the correct AS root folder. The weather files are going to "C/Programs" but everything works. Just downloaded v1.91c and will continue testing.Sorry if this seems rushed--it is! Will answer any questions a bit later.Hope this helps.JackDI can give you "rhyme and verse", but the meat of it is in my posts at the start of this thread.Hope this helps

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Glaudrung

Hello everybody,I'm running wxRE 1.91 b5 and it doesn't work ... Since a few days, I can't seem to get any weatherupdates. Eveytime I get a timeout on the aloft wind data and there the program halts...Don't know where the problem lies cause both FsMeteo and WeatherCenter work just fine...any sugesstions...?Anybody...?Luc "Glaudrung" Brusselmans

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...