Sign in to follow this  
Guest amsterdamer

Problems establishing ILS at London Gatwick

Recommended Posts

Hi has anybody else experienced whilst trying to land the 777 at gatwick produced by London airport 2000 the ILS does not engage even though I try pressing the PARK menu on the NAV menu it does not engage can anybody please try to help me out on this problem which would be much appreciated, thanks.http://www.precisionmanuals.com/images/for...argo_hauler.gif http://i37.photobucket.com/albums/e62/ritz...tishAirways.jpg http://i37.photobucket.com/albums/e62/ritzer82/untitled.jpg http://www.danasoft.com/sig/RAYEK82.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Rayek,You do not need to double post such questions.I do not recognise "London airport 2000" - is this one of Gary S' or from another developer?John Rooum

Share this post


Link to post
Share on other sites

". . .I try pressing the PARK menu on the NAV menu. . ."Afraid I do not understand that. Could you perhaps post a screenshot?Normally, you would arm the LOC until established then arm APP to capture the glideslope at the published altitude.Jim Harnes

Share this post


Link to post
Share on other sites

As stated on your other posts, we do NOT provide support for the CD version of this or any other product. Visit Just Flight at www.justflight.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Hi has anybody else experienced whilst trying to land the 777>at gatwick produced by London airport 2000 the ILS does not>engage even though I try pressing the PARK menu on the NAV>menu it does not engage can anybody please try to help me out>on this problem which would be much appreciated, thanks.>>http://www.precisionmanuals.com/images/for...argo_hauler.gif>http://i37.photobucket.com/albums/e62/ritz...tishAirways.jpg> http://i37.photobucket.com/albums/e62/ritzer82/untitled.jpg >http://www.danasoft.com/sig/RAYEK82.jpgGood day.I wanted to direct you to our signature rules:"We have evaluated the use of signature images on the AVSIM forums and have established new policies that go into effect immediately. The reasons for this change has everything to do with speed of message load and appearance. Please implement these changes immediately, if you do use images in your signature.1.) Only one (1) image is allowed2.) That image shall not be larger than 400 x 60 pixels in size3.) The image file shall not be larger than 10 Kbytes in size4.) The image can be animated, but shall not exceed the 10 Kbytes sizeYou can use text in your signature, but the use of any image shall adhere to the above.Thank you for your co-operation."http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=sho...g_id=5957&page=You can only have one image in your signature. Please fix your sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I made my first flight today in the PSS B777ER-200. The Take Off and flight was fine; came 'unstuck' with the Landing, could not Lock on to the ILS - I did a GA but same result. The Landing was at the default EGLL Airport. I landed OK with a B738 before and after the B777 attempt.I fly Online quite often so I need to get this ILS problem sorted, if possible.Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken,If you have the 777 direct from PSS, you should have no problems auto-tuning the ILS. We should be able to get you locked on very quickly.1. Did you fly the tutorial flight - it can be a pain but it sorts out a lot of problems for your first 777 solo?2. Did you try to manually insert the EGLL ILS frequency into the CDU?John Rooum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for a quick reply John,I did fly the Tutorial flight - but did not get as far as the landing...! I ran out of time :) No I checked the CDU Nav Rad the frequencies were OK so I was satisfied?Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken,OK. When you are planning your flight into EGLL, I assume that you do have a runway selected from the ARR page?Could you set yourself up on a runway centreline at EGLL at about 15 nm and manually select the correct ILS frequency and see what happens.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, I can do that John, no problem. I'll report back asap.Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi John, yes, I have the arrival rwy selected.I'm 50% of the the way - G/S worked fine, could not lock on to the LLZ though. I'll try again tomorrow.I remembered about manually inserting the the ILS Frequency into the CDU - the late Capt. Peter Palm 'dinned' that into us 'young' pilots back in 2002, then it was the much loved PSS Airbus Series.Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken,If you have the GS, you generally must have the LOC. When you try tomorrow, have a look at the lights on the Ap - you should be able to lock on to the LOC first before you select APP to bring in the GS.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken,Just noticed in a post below that you load the 777 from the default Cessna {cold and dark}. This might be the problem - PSS require the 777 to be loaded from the default flight situation ie the Cessna with all systems on.John R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi John,For that Test flight yesterday I did start from the Cessna with engine and battery on. I omitted to say also that when I pressed to Loc button, from apprx. 10 nm out, the aircraft 'swung' away from the 272 Rwy Hdg.? - to the right, maybe I should have let it carry on to see where I would end up :) Anyway I will try again later today.Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this