Sign in to follow this  
Guest kdundon

Takeoff config alarm

Recommended Posts

Hi all, I have been flying the PMDG 737-900 for a few months now and twice now out of three flights with FS2Crew I have received a takeoff config alarm that I could not figure out. I followed the checklists, double checked the systems and was unable to clear the alarm except to proceed with the takeoff and it goes away at liftoff. The one time I did not get the alarm was with the first tuturial and the only difference from that flight and the next two was I used 15 deg flaps for takeoff and more fuel since I was going on a longer flight. Any help here would be appreciated. Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hello Ken,I don't know, check the usual suspects: parking brake on, trim out of TO range, flaps up.-Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I will check the trim as the rest were right for takeoff. Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan, That seemed to be the problem as I did a flight tonight and it did not sound. The other two times I checked the trim and moved it around and that must have been the problem. Thanks for your reply. Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this